NIEUWS

Braun Cycling introduceert de Braun Gravel

Zoals alle Braun-frames, wordt de Braun Gravel door Braun Cycling in Spijkenisse op maat gemaakt. De Braun Gravel biedt veel variatie in rijstijl en is voor meerdere gebruiksdoeleinden geschikt.

Het is een ‘allround’ fiets voor verharde en onverharde wegen en comfortabel voor korte ritten en lange toertochten. De Braun Gravel is geschikt voor vlak- en bergachtig terrein.

Door de optimale geometrie van het frame en de standaard 40 mm banden ervaart de berijder een ontspannen zithouding. Samen met de verlengde balhoofdbuis resulteert dat in veel comfort op de fiets.  Deze fiets is dan ook ideaal voor langere afstanden en toertochten.

Ter vergelijking: De Braun raceframes zijn ontworpen om met name op verharde wegen te rijden en een racefiets heeft dunne banden, maximaal 25mm. De geometrie van een Braun raceframe is vooral gericht op competitie.

Voor de Braun Gravel is de inbouwhoogte van de voorvork in de geometrie aangepast. De Braun Gravel krijgt hierdoor perfecte stuureigenschappen, is wendbaar en zeer comfortabel.

De Braun Gravel wordt afgemonteerd met de Shimano Gravel GRX Groepset met een mechanisch schakelsysteem. Er is gekozen voor een Shimano 700C wielset. Deze grotere wielmaat rolt beter op verharde wegen en biedt meer comfort bij hobbels en kuilen. Het lange en smalle contactoppervlak tussen band en grond zorgen voor een uitstekende wegligging.

Meer informatie vindt u op onze website: www.brauncycling.com

U bent ook van harte welkom in onze showroom en werkplaats.

Braun Cycling

Theemsweg 13

3201LT Spijkenisse – NL

+31 181 623 323

+31 6 53 31 50 80

Braun Katai Disc opgebouwd met Shimano Dura Ace Di2 Powermeter

Braun Cycling introduceert de Katai met Dura Ace afmontage.

Braun Cycling biedt de mogelijkheid om het topmodel Katai Titanium af te monteren met de Shimano Dura Ace Di2 R9170 Disc Groepset. In deze uitvoering is ook gekozen voor de Shimano vermogensmeter in de cranks. Andere updates in deze Katai versie zijn de Deda Vinci Cockpit en -stuurpen. Vanzelfsprekend is alle bekabeling intern geleid; het Deda internal Cable Routing (DCR)-systeem. De Scope R4 wielset maakt dit topmodel af.

MASTERS OF LXRY

Braun Cycling heeft van 12 tot 16 december 2019 haar maatwerkfietsen tentoongesteld op het ‘Masters of LXRY’ event.

Onder het grote aantal belangstellende bezoekers wisten ook een aantal bekende Nederlanders onze fietsen te waarderen.
We kijken terug op een prachtig evenement vol nieuwe ervaringen en contacten.

Frank Lammers

Nico Aalderink

Chazia Mourali

Prins Bernhard jr.

DUTCH DESIGN WEEK

Van 19- tot en met 27 oktober 2019 werd voor de 15e keer de Dutch Design Week gehouden in Eindhoven. De Dutch Design Week is het grootste designevenement van Noord-Europa en werd bezocht door meer dan 300.000 bezoekers uit binnen- en buitenland.

Het mogen exposeren op de Dutch Design Week is niet vanzelfsprekend. Een Commissie beoordeelt de ontwerpen onder meer op duurzaamheid, innovatie, wetenschappelijke – en maatschappelijke waarde.Het Hone project werd door de Commissie toegelaten vanwege de innoverende en wetenschappelijke waarde ervan.

Het Hone project is het ontwerp en de ontwikkeling van een nog nooit eerder gemaakt Racefiets frame. Voor ir. Bobby Adriaanse was het zijn afstudeerwerk. De uiteindelijke realisatie werd een intensieve samenwerking tussen TU Delft en Braun Cycling.

De volledig nieuwe buisverbindingsstukken van het frame zijn met een zeer complex wiskundig computerprogramma ontworpen en geprint in 3D titanium.

Deze verbindingstukken bieden de mogelijkheid om op diverse plaatsen in het frame materiaal weg te laten.  De Hone is daardoor lichter en toch stijver dan traditioneel geconstrueerd fietsframes; met name bij de balhoofdbuis is de totale piek-stress met maar liefst 25% gedaald is.

Zowel voor Braun Cycling als voor ir. Bobby Adriaansens werd hiermee een droom werkelijkheid.

BRAUN CYCLING WERKT MET UNLIMITED COLORS

Een uniek staaltje vakwerk is dit hoogwaardig stalen fietsframe.

Het is geproduceerd in onze eigen werkplaats in Spijkenisse. Het frame is op fraaie wijze gespoten door Unlimited Colors met oog voor bijzondere kleurcombinaties en detail ontwerp-applicaties.

Braun Cycling is een samenwerking aangegaan met Unlimited Colors. Door deze samenwerking biedt Braun Cycling een nog gevarieerder aanbod van kleuren en kleurontwerp.

Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Een account aanmaken?