NIEUWS

MASTERS OF LXRY

Braun Cycling heeft van 12 tot 16 december 2019 haar maatwerkfietsen tentoongesteld op het ‘Masters of LXRY’ event.

Onder het grote aantal belangstellende bezoekers wisten ook een aantal bekende Nederlanders onze fietsen te waarderen.
We kijken terug op een prachtig evenement vol nieuwe ervaringen en contacten.

Frank Lammers

Nico Aalderink

Chazia Mourali

Prins Bernhard jr.

DUTCH DESIGN WEEK

Van 19- tot en met 27 oktober 2019 werd voor de 15e keer de Dutch Design Week gehouden in Eindhoven. De Dutch Design Week is het grootste designevenement van Noord-Europa en werd bezocht door meer dan 300.000 bezoekers uit binnen- en buitenland.

Het mogen exposeren op de Dutch Design Week is niet vanzelfsprekend. Een Commissie beoordeelt de ontwerpen onder meer op duurzaamheid, innovatie, wetenschappelijke – en maatschappelijke waarde.Het Hone project werd door de Commissie toegelaten vanwege de innoverende en wetenschappelijke waarde ervan.

Het Hone project is het ontwerp en de ontwikkeling van een nog nooit eerder gemaakt Racefiets frame. Voor ir. Bobby Adriaanse was het zijn afstudeerwerk. De uiteindelijke realisatie werd een intensieve samenwerking tussen TU Delft en Braun Cycling.

De volledig nieuwe buisverbindingsstukken van het frame zijn met een zeer complex wiskundig computerprogramma ontworpen en geprint in 3D titanium.

Deze verbindingstukken bieden de mogelijkheid om op diverse plaatsen in het frame materiaal weg te laten.  De Hone is daardoor lichter en toch stijver dan traditioneel geconstrueerd fietsframes; met name bij de balhoofdbuis is de totale piek-stress met maar liefst 25% gedaald is.

Zowel voor Herman en Dave Braun alsmede voor ir. Bobby Adriaansens werd hiermee een droom werkelijkheid.

BRAUN CYCLING WERKT MET UNLIMITED COLORS

Een uniek staaltje vakwerk is dit hoogwaardig stalen fietsframe.

Het is geproduceerd in onze eigen werkplaats in Spijkenisse. Het frame is op fraaie wijze gespoten door Unlimited Colors met oog voor bijzondere kleurcombinaties en detail ontwerp-applicaties.

Braun Cycling is een samenwerking aangegaan met Unlimited Colors. Door deze samenwerking biedt Braun Cycling een nog gevarieerder aanbod van kleuren en kleurontwerp.