NIEUWS

Is een stalen Braun frame minder licht?

Laten we met de deur in huis vallen. Staal heeft een hoger soortelijk gewicht dan bijvoorbeeld kunstvezel (carbon) of aluminium. Tegelijkertijd is een kilo staal even zwaar als een kilo kunststof. Juist! Het gaat om de hoeveelheid materiaal, dat nodig is om een product volgens de vereiste specificaties te maken.

De techniek en de ontwikkeling van de materialen in de sport is constant in beweging. Denk aan de kevlar zeilen in de zeilsport, de thermische/ kunststof bal in de voetballerij, de klapschaats in de schaatssport, om nog maar te zwijgen over de Formule 1! Ook de wielersport innoveert continu. Elektrische, elektronische schakelsystemen, schijfremmen, titanium als basis voor frames en uiteraard de kunststofvezel carbon voor frames, voorvorken en wielen.

Meestal worden innovaties ontwikkeld voor Topsporters. Mensen, die op het hoogste niveau sporten. Met uitzonderlijke training- en begeleiding programma’s streven naar topprestaties. En als amateursporter, liefhebber of recreant, in welke sport dan ook, ‘spiegelen’ we ons maar al te graag aan Topsporters. Dezelfde prestaties liggen meestal niet binnen bereik. Dezelfde of vergelijkbare materialen geven echter uitstraling en motiveren om te bewegen en te trainen.

Braun Cycling innoveert al bijna 40 jaar en houdt al die tijd vast aan het motto:

“Steel is Real en heeft nog nooit iemand teleurgesteld!” 

De vraag over gewicht van een Braun frame komt regelmatig langs en Braun Cycling gaat die niet ‘uit de weg’. Door nieuwe lastechnieken, buiswand constructie en buisvormen is er thans aanzienlijk minder materiaal (i.e. staal of titanium) nodig om het frame met de vereiste specificaties te bouwen. Derhalve zijn de Braun frames, afhankelijk van het gekozen model, lichter geworden in de loop der jaren.

“Wanneer dezelfde kracht wordt uitgeoefend, ontwikkelt een stalen object meer energie dan een kunststof object!”

Dit axioma werd door Braun Cycling voorgelegd aan een Hoogleraar van de TU Delft. Bevestigd werd dat in een proefopstelling over massa traagheid deze theorie aangetoond kan worden. Oftewel: Een Braun frame ‘rolt’ beter! Een titanium Braun frame weegt circa 1350 gram, een lichtgewicht stalen Braun frame weegt circa 1500 gram. Ter vergelijking: een carbon frame weegt circa 1100 gram.

Wij horen zo vaak van onze klanten:

‘Ik had tien jaar geleden een Braun fiets moeten kopen’; 

‘Ik kan gemakkelijker snelheid maken met mijn nieuwe Braunf iets’; 

‘Ik ben 25 minuten sneller tijdens mijn vaste rit met mijn Braun fiets’.

Braun Cycling produceert uitsluitend een frame ‘op maat’. Daardoor zijn behalve het gewicht van het frame ook het comfort, de stijfheid, en de koersvastheid volledig afgestemd op de berijder. Braun Cycling is van mening dat het gewicht van een Braun frame bijzaak is in relatie tot alle andere eigenschappen van een Braun fiets. Braun Cycling heeft simpelweg alle eigenschappen weten te combineren voor een perfecte (race)fiets in combinatie met de juiste fietshouding. Maatwerk op en top!

Voor meer informatie over onze technieken en gebuikte materiaal: klik hier.

Wilt u zelf een frame buis in uw handen hebben om daadwerkelijk het gewicht te ervaren?
Neem dan bij voorkeur telefonisch contact met ons op.

Braun Cycling introduceert de Braun Inspiration Sport

Braun Cycling introduceert de ‘Inspiration Sport’; een stoere sportfiets op basis van het Inspiration Raceframe.
Door de combinatie van de geometrie van een racefiets, RVS-materialen en het extra ontwikkelde comfort is een sport-, annex toerfiets ontstaan. De sportieve berijder geniet van deze fiets op zowel de korte, als lange afstand. De fiets is uitermate geschikt voor woon-/werkverkeer. De Inspiration Sport is tevens een ideale partner voor een fietsvakantie.

Het Inspiration raceframe is van Dedacciai Com 12.5. Voor deze versie heeft Braun Cycling de liggende ovale en ronde staande achtervorken meer wanddikte gegeven. De liggende achtervorken zijn bovendien langer, waardoor wiel en spatbord in een juiste verhouding tot elkaar staan.

De SKS-spatborden zijn van kunststof met RVS-spatbordstangen voor een lange levensduur. Het achterspatbord en de bagagedrager worden gemonteerd op massieve oogjes, die als ‘een geheel’ tijdens het produceren aan de achterpadden worden gezet. Het achterspatbord is op drie punten vastgemaakt aan het frame. Bij de bevestiging van de spatborden en de bagagedrager zijn RVS-bevestigingsboutjes gebruikt. De Dedacciai Monogoue Carbon voorvork is voorzien van langere Carbon voorvorkschede om het voorspatbord voldoende ruimte te geven.

De aanbevolen bandbreedte is 25 mm.

Braun Cycling introduceert de Braun Gravel

Zoals alle Braun-frames, wordt de Braun Gravel door Braun Cycling in Spijkenisse op maat gemaakt. De Braun Gravel biedt veel variatie in rijstijl en is voor meerdere gebruiksdoeleinden geschikt.

Het is een ‘allround’ fiets voor verharde en onverharde wegen en comfortabel voor korte ritten en lange toertochten. De Braun Gravel is geschikt voor vlak- en bergachtig terrein.

Door de optimale geometrie van het frame en de standaard 40 mm banden ervaart de berijder een ontspannen zithouding. Samen met de verlengde balhoofdbuis resulteert dat in veel comfort op de fiets.  Deze fiets is dan ook ideaal voor langere afstanden en toertochten.

Ter vergelijking: De Braun raceframes zijn ontworpen om met name op verharde wegen te rijden en een racefiets heeft dunne banden, maximaal 25mm. De geometrie van een Braun raceframe is vooral gericht op competitie.

Voor de Braun Gravel is de inbouwhoogte van de voorvork in de geometrie aangepast. De Braun Gravel krijgt hierdoor perfecte stuureigenschappen, is wendbaar en zeer comfortabel.

De Braun Gravel wordt afgemonteerd met de Shimano Gravel GRX Groepset met een mechanisch schakelsysteem. Er is gekozen voor een Shimano 700C wielset. Deze grotere wielmaat rolt beter op verharde wegen en biedt meer comfort bij hobbels en kuilen. Het lange en smalle contactoppervlak tussen band en grond zorgen voor een uitstekende wegligging.

Meer informatie vindt u op onze website: www.brauncycling.com

U bent ook van harte welkom in onze showroom en werkplaats.

Braun Cycling

Theemsweg 13

3201LT Spijkenisse – NL

+31 181 623 323

+31 6 53 31 50 80

Braun Katai Disc opgebouwd met Shimano Dura Ace Di2 Powermeter

Braun Cycling introduceert de Katai met Dura Ace afmontage.

Braun Cycling biedt de mogelijkheid om het topmodel Katai Titanium af te monteren met de Shimano Dura Ace Di2 R9170 Disc Groepset. In deze uitvoering is ook gekozen voor de Shimano vermogensmeter in de cranks. Andere updates in deze Katai versie zijn de Deda Vinci Cockpit en -stuurpen. Vanzelfsprekend is alle bekabeling intern geleid; het Deda internal Cable Routing (DCR)-systeem. De Scope R4 wielset maakt dit topmodel af.

MASTERS OF LXRY

Braun Cycling heeft van 12 tot 16 december 2019 haar maatwerkfietsen tentoongesteld op het ‘Masters of LXRY’ event.

Onder het grote aantal belangstellende bezoekers wisten ook een aantal bekende Nederlanders onze fietsen te waarderen.
We kijken terug op een prachtig evenement vol nieuwe ervaringen en contacten.

Frank Lammers

Nico Aalderink

Chazia Mourali

Prins Bernhard jr.

DUTCH DESIGN WEEK

Van 19- tot en met 27 oktober 2019 werd voor de 15e keer de Dutch Design Week gehouden in Eindhoven. De Dutch Design Week is het grootste designevenement van Noord-Europa en werd bezocht door meer dan 300.000 bezoekers uit binnen- en buitenland.

Het mogen exposeren op de Dutch Design Week is niet vanzelfsprekend. Een Commissie beoordeelt de ontwerpen onder meer op duurzaamheid, innovatie, wetenschappelijke – en maatschappelijke waarde.Het Hone project werd door de Commissie toegelaten vanwege de innoverende en wetenschappelijke waarde ervan.

Het Hone project is het ontwerp en de ontwikkeling van een nog nooit eerder gemaakt Racefiets frame. Voor ir. Bobby Adriaanse was het zijn afstudeerwerk. De uiteindelijke realisatie werd een intensieve samenwerking tussen TU Delft en Braun Cycling.

De volledig nieuwe buisverbindingsstukken van het frame zijn met een zeer complex wiskundig computerprogramma ontworpen en geprint in 3D titanium.

Deze verbindingstukken bieden de mogelijkheid om op diverse plaatsen in het frame materiaal weg te laten.  De Hone is daardoor lichter en toch stijver dan traditioneel geconstrueerd fietsframes; met name bij de balhoofdbuis is de totale piek-stress met maar liefst 25% gedaald is.

Zowel voor Braun Cycling als voor ir. Bobby Adriaansens werd hiermee een droom werkelijkheid.

BRAUN CYCLING WERKT MET UNLIMITED COLORS

Een uniek staaltje vakwerk is dit hoogwaardig stalen fietsframe.

Het is geproduceerd in onze eigen werkplaats in Spijkenisse. Het frame is op fraaie wijze gespoten door Unlimited Colors met oog voor bijzondere kleurcombinaties en detail ontwerp-applicaties.

Braun Cycling is een samenwerking aangegaan met Unlimited Colors. Door deze samenwerking biedt Braun Cycling een nog gevarieerder aanbod van kleuren en kleurontwerp.