HISTORIE

Sinds 1983 bouwt Herman Braun race-fietsframes op maat onder de merknaam Herman Braun. Herman is zeer goed bekend met de wielerwereld. Tussen 1969 en 1972 fietste hij zelf als nieuweling bij wielervereniging PRC Delta in Spijkenisse. Daarma ging hij als 16-jarige tijdens de Ronde van Spanje aan de slag als mecanicien bij de befaamde wielerploeg van Kees Pellenaars.

Gedurende drie jaar was hij als mecanicien bij de Nederlandse militaire wielerploeg betrokken, met als hoogtepunt het Wereldkampioenschap in Italië. In 1977 stapte Herman over naar de Gazelle wielerploeg en werd daar de mecanicien van renners als Eric Breukink en Jean-Paul van Poppel.

Eind 1985 stopte Herman als mecanicien bij Gazelle om zich volledig te richten op het ontwerpen en produceren van stalen fietsframes. Sinds 2010 is Braun Cycling gevestigd aan de Theemsweg 13 in Spijkenisse. Hermans zoon Dave ging daar bij hem in de leer als framebouwer.

In een state of the art werkplaats die is uitgerust met de meest moderne machines worden de fietsframes op maat gemaakt. Braun Cycling optimaliseert de ambachtelijke fietsbouw steeds verder en houdt daarbij vast aan degelijke kwaliteit, service en garantie. Alle frames worden handgemaakt en de persoonlijke wensen van de klant staan altijd centraal.

Herman met Dries Klein in de Olympia’s Tour begin jaren 80.

Dankzij onze jarenlange ervaring zullen wij de perfecte fiets voor u fabriceren!