DE MEEST GESTELDE VRAGEN

Klik op de vraag om het antwoord te bekijken

1Is het mogelijk om Braun frames naar het buitenland te verzenden?
Ja! Braun Cycling verzendt bestellingen wereldwijd. Kosten voor verzending en (transport)verzekering worden aan de klant doorberekend.
2Blijft Braun Cycling racefietsen bouwen met een velgremsysteem?
Ja! Braun Cycling blijft specifieke frames produceren. Zolang er vraag is naar het velgremsysteem, en er onderdelen beschikbaar zijn, kan het gemonteerd worden. Shimano en Campagnolo leveren de komende jaren nog groep- en wielsets met velgremsyteem. De leveranciers die onderdelen aan Braun Cycling leveren, hebben in de meeste gevallen een velgremsysteem als optie.
3Is het mogelijk om een Braun frame met velgremsysteen om te bouwen naar een schijfremsysteem?
Nee! Technisch en uit oogpunt van veiligheid vindt Braun Cycling een dergelijke wijziging niet verantwoord.
4Voert Braun Cycling reparaties en restauraties uit aan frames van andere merken?
Nee! Braun Cycling voert deze werkzaamheden niet uit. Wij mogen om verzekerings-technische reden niet aan andere merken frames lassen, solderen, buigen, verspanen, (boren/vijlen) of identieke werkzaamheden verrichten. Braun Cycling garandeert kwaliteit en veiligheid van de Braun frames en kan deze garantie niet geven voor andere merken.
5Moet een stalen Braun frame voorzien zijn van een stalen voorvork?
Nee! Alle Braun frames zijn ontworpen en gebouwd om er een monocoque carbon voorvork in te monteren. De voorheen toegepaste stalen voorvorken passen niet in de moderne balhoofdbuizen. De carbon voorvork van een frame is uitgelijnd met de Braun geometrie. We hebben naar eigen specificaties Braun balhoofdstellen in Nederland CNC laten produceren. Hierdoor ontstaat een perfect samenspel tussen frame, voorvork en balhoofdstel voor optimale kwaliteit en rijcomfort.
6Kan ik bij Braun Cycling een los frame bestellen?
Ja! Een Braun frame wordt altijd op maat gemaakt en voorzien van de bijhorende monocoque carbon voorvork. Naar keuze kan Braun balhoofdstel gemonteerd worden. Nee! Sommige frames zijn niet los leverbaar i.v.m. complexiteit van de afmontage.
7Kan een stalen Braun frame roesten?
Nee! Braun Cycling levert uitsluitend stalen frames voorzien van roestwerende en beschermende coating. Roestvorming aan de binnenzijde van de buis is daarom uitgesloten bij alle Braun frames. Bij eventuele lak- en/of gebruikschade aan het frame, wordt tevens gecontroleerd op schade aan de buizen en kan dit in de meeste gevallen hersteld worden. Wij garanderen dat door de coating die in het frame wordt aangebracht geen roest kan ontstaan.
8Kan een Braun frame afgemonteerd worden door mijn locale leverancier?
Ja! In die situatie adviseren wij een los frame te bestellen en dat frame bij uw locale leverancier te laten afmonteren.
9Maakt Braun Cycling ook race-frames voor lange mensen? (2m >)
Ja! Braun Cycling bouwt de Braun Beauty Disc ‘op maat’. Vooral mensen met een langere lichaamslengte hebben hier baat bij. De kwaliteit en treksterkte van onze framebuizen bieden voldoende garantie om frames tot een hoogte van 72 cm te bouwen. Wij zorgen dat u comfortabel op uw fiets zit en de juiste houding heeft tijdens het fietsen.
10Maakt Braun Cycling ook frames voor kleine en lichtgewicht mensen? (< 1.60m)
Ja! Ieder Braun frame wordt op maat gemaakt. Daarbij wordt ook rekening gehouden met het gewicht van de gebruiker. Lichtgewicht berijders ervaren soms hinder van te veel rigide eigenschappen. Braun Cycling zal in zo’n geval een meer comfortabel frame adviseren. Steeds met de inzet om het optimale uit uw Braun fiets te halen, zowel recreatief als ook prestatiegericht.
11Produceren jullie frames die voorzien zijn van lugs (buis-verbindingsstukken) of die gesoldeerd zijn (filet brazing)?
Nee! alle buizen van Braun frames worden TIG (Tungsten Insert Gas) gelast. Braun Cycling gebruikt geen lugs. Op deze manier besparen we gewicht en is er meer keuzevrijheid voor variaties.
12Is het mogelijk om bij elk model Braun frame te kiezen voor een comfort uitvoering?
Ja! Elk model is leverbaar in een comfort-uitvoering. Braun Cycling ontwerpt en bouwt frames ‘op maat’. Zo kunnen individuele wensen in de fiets worden verwerkt. Er is de keuzemogelijkheid om de bovenbuis hellend te ontwerpen en hoeven er geen consessies worden gedaan aan stabiliteit, comfort en wegligging.
13Is het mogelijk om een Braun trekking en/of randonneurfiets te laten maken?
Ja! Braun Cycling produceert speciaal voor ‘Trekking- en Randonneur’ doeleinden de Braun Inspiration Sport. Als optie kan het Braun Gravel frame als basis voor trekking gebruikt worden. Andere opties zijn mogelijk.
14Kan ik een Braun frame bestellen met ‘riem-aandrijving’ (Belt Drive)?
Nee! Braun Cycling kiest er vooralsnog voor om Braun frames te bouwen voor groepsets met een kettingaandrijving.
15Kan een stalen of titanium Braun frame overgespoten worden?
Ja! Het is mogelijk om ieder Braun frame van een andere kleurstelling te voorzien.
16Wordt elk Braun frame uitgevoerd met een schroefdraad trapas?
Ja! Elk Braun frame wordt voorzien van een standaard BSA binnen-schroefdraad. Braun Cycling maakt deze keuze om vervelend gekraak uit te sluiten.
17Kan ik een Braun racefiets laten ontwerpen met direct mount velgremsysteem?
Nee! Braun Cycling produceert frames die geschikt zijn voor traditionele velgrem-systemen (zgn. centrebold).
18Kan ik een Braun frame laten bouwen dat geschikt is voor V-brake of Cantilever velgremsystemen?
Ja! het Cantilever velgremsysteem is alleen mogelijk op onze Trekking- en Randonneur frames. Braun Cycling monteert geen V-Brake velgremsystemen.
19Is het mogelijk om Braun frames met een velgremsysteem te voorzien van een T47-bracket?
Ja! optioneel kunnen alle Braun frames voorzien worden van een T47-bracket incl. bracketlagers.
20Kan het mechanisch schakelsysteem op een Braun-fiets vervangen worden door een electronische groepset?
Ja! Daarvoor zijn enkele aanpassingen aan het frame noodzakelijk. Tevens zal er een keuze moeten worden gemaakt voor de nieuwe groepset. Wij adviseren daarom eerst de vele mogelijkheden met ons te bespreken.
21Wat is de levertijd voor het overspuiten van een frame en carbon voorvork?
De levertijd is 6 weken. Enige uitloop is mogelijk. Braun Cycling besteedt ruime aandacht aan de af- en opbouw van de onderdelen (groepset) en zorgt dat het frame bij onze partner Unlimited Colors wordt overgespoten.
22Wat doet Braun Cycling nog meer als een frame wordt overgespoten.
De schroefdraad van het bracket wordt ‘opgezuiverd’. De zitbuis wordt opnieuw geruimd en de balhoofd-lagerschalen worden gevlakt en gefreesd. Hierdoor zullen alle onderdelen weer perfect passen in het frame. Eventuele kleine deukjes of beschadigingen worden met zilversoldeer opgevuld en afgewerkt. Na een laatste controle wordt het frame gespoten. Unlimited Colors verzorgt eveneens de carbon voorvork. Die wordt ontdaan van de oude laklaag, geschuurd en opnieuw gespoten.
23Mag ik mijn Braun race of ATB fiets reinigen met een hogedrukreiniger.
Nee nooit! In alle gevallen een watersproeier gebruiken. De afdichting van de lagers zou kunnen beschadigen.

Heeft u een vraag die hierboven niet beantwoord is?