DE MEEST GESTELDE VRAGEN

Blijft Braun Cycling racefietsen bouwen met een velgremsysteem?

Antwoord

Ja! Braun Cycling zal zich blijven inspannen om aan de vraag van klanten te kunnen voldoen. Zolang er vraag is naar het velgremsysteem en er onderdelen beschikbaar zijn, zal Braun Cycling velgremsystemen kunnen monteren. Shimano levert de komende jaren nog groep- en wielsets met velgremsyteem. Andere onderdeel partners hebben vaak een velgremsysteem als optie.

Is het mogelijk om een Braun frame met velgremsysteen om te bouwen naar een schijfremsysteem?

Antwoord

Nee. Technisch en uit oogpunt van veiligheid vindt Braun Cycling een dergelijke wijziging niet verantwoord.

Voert Braun Cycling reparaties en restauraties uit aan Frames van andere merken?

Antwoord

Nee. Braun Cycling, voert geen reparaties en restauraties uit aan frames van andere merken. Braun Cycling mag om verzekeringstechnische reden niet aan andere merken frames lassen, solderen, buigen, verspanen, ( boren / vijlen ) of soortgelijke werkzaamheden verrichten. Braun Cycling garandeert kwaliteit en veiligheid van de eigen Braun frames en kan diezelfde garantie niet geven voor andere merken.

Moet een stalen Braun frame voorzien zijn van een stalen voorvork?

Antwoord

Nee. Alle Braun frames zijn ontworpen en gebouwd om er een Monocoque Carbon voorvork in te monteren. Braun Cycling gebruikt de meest moderne buizen. De voorheen toegepaste stalen voorvorkkroon past simpelweg niet in de hedendaagse balhoofdbuizen. De voorvork van een Braun frame is uitgelijnd met de Braun geometrie. Daarbij heeft Braun Cycling naar eigen specificaties Braun balhoofdstellen, in Nederland CNC geproduceerd van de beste materialen, door deze in onze frames te monteren ontstaat een uniek samenspel tussen frame, voorvork en balhoofdstel voor optimale kwaliteit en rijcomfort.

Kan ik bij Braun Cycling een los frame aanschaffen?

Antwoord

Ja! Een Braun frame wordt echter altijd op maat gemaakt en voorzien van de bijhorende Monocoqu Carbon voorvork en het eigen Braun balhoofdstel.

Wordt bij ieder frame een coating aangebracht om roest aan de binnenkant van een Braun frame te weren en te verkomen?

Antwoord

Ja! Braun Cycling levert uitsluitend frames met een roestwerende en roestbeschermende coating. Roestvorming aan de binnenzijde van de buizen van alle Braun frames is vrijwel uitgesloten. Bij eventuele (lak)schade of gebruiksschade aan het frame wordt tijdens de reparatie ervan ook altijd gecontroleerd op schade aan de buizen en dit kan in de meeste gevallen hersteld worden. Wij garanderen onze klanten dat door de coating die intern in het frame aangebracht wordt er geen roest kan ontstaan intern in het frame.

Kan een Braun frame afgemonteerd worden door mijn bekende, locale leverancier?

Antwoord

Ja! In die situatie adviseren wij bij Braun Cycling een los frame te bestellen en dat frame bij de locale leverancier te laten afmonteren.

Maakt Braun Cycling ook frames voor lange mensen? ( 2 Meter +)

Antwoord

Ja! Braun Cycling bouwt alle frames ‘op maat’. Juist (extreem) lange mensen hebben baat bij een op maat gemaakte fiets. De kwaliteit en treksterkte van onze framebuizen bieden voldoende garantie om frames tot een hoogte (gemeten center/top ) van 72 cm te bouwen. Wij zorgen dat u comfortabel op uw fiets zit en de juiste houding heeft tijdens het fietsen.

Maakt Braun Cycling ook frames voor kleine, lichtgewicht mensen? ( 1 Meter 60)

Antwoord

Ja! Ieder Braun frame wordt op maat gemaakt. Daarbij wordt ook het gewicht van de berijder/berijdster mee genomen. Lichtgewicht berijders ervaren soms hinder van (te veel) rigide eigenschappen van een frame. Braun Cycling zal in zo’n geval een meer comfortabel frame adviseren. Steeds met de inzet om het optimale uit uw Braun fiets te halen, zowel recreatief als ook prestatiegericht.

Mag elk model Braun racefiets meedoen aan (lokale) koersen?

Antwoord

Ja! Er zijn geen beperkingen voor deelname aan tochten of (wieler)wedstrijden. Vanzelfsprekend is de berijder/deelnemer zelf verantwoordelijk voor het hebben van de juiste licenties en/of inschrijving bij de organisatie van het evenement

Maken jullie frames die voorzien zijn van Lugs (buisverbindings-stukken) of die lugloos-gesoldeerd zijn (filet brazing)?

Antwoord

Nee. Alle buizen van Braun frames worden TIG (Tungsten Insert Gas) gelast. Braun Cycling gebruikt geen Lugs (buis verbindingsstukken). Zo besparen we gewicht en is er meer vrijheid voor variaties van frame ontwerpen.

Kan ik op een Braun frame het Campagnolo elektronische schakel systeem laten monteren?

Antwoord

Nee. Braun Cycling monteert geen Campagnolo elektrische geschakelde groepen op Braun frames. Mechanische geschakelde groepsets van Campagnolo kunnen wel gemonteerd worden op een nieuw Braun frame.

Kan ik bij elk model Braun frame kiezen voor een comfort uitvoering?

Antwoord

Ja! Elk model is leverbaar in een comfort uitvoering. Omdat Braun Cycling altijd frames ‘op maat’ ontwerpt en bouwt, kunnen individuele wensen van de berijder/ berijdster worden opgenomen. Zo kan iemand ervoor kiezen om de bovenbuis ‘hellend’ te laten monteren. Daardoor ontstaat meer (opstap) comfort. Vanzelfsprekend zorgen wij ervoor dat er bij de keuze voor een Braun frame met een hellende bovenbuis geen concessies worden gedaan aan stabiliteit en wegligging.

Kan ik een Braun Trekking- en Randonneur fiets laten maken?

Antwoord

Ja! Braun Cycling produceert speciaal voor ‘Trekking- en Randonneur’ doeleinden de Braun Inspiration Sport (zie ook: https://brauncycling.com/nieuws).  Naar wens kan eventueel een Shimano Alfine versnellingsnaaf in het achterwiel worden gemonteerd. Andere Braun frames, die als basis voor een trekking fiets kunnen worden gebruikt, zijn het Braun Gravel frame en de ATB29er. Afhankelijk van het gebruiksdoel kunnen in overleg andere opties en mogelijkheden besproken worden.

Kan ik een Braun frame laten maken met ‘riemaandrijving’ (Belt Drive)?

Antwoord

Nee. Braun Cycling kiest er vooralsnog voor om Braun frames te bouwen voor groepsets met een kettingaandrijving en cassette.

Kan een stalen of titanium Braun frame overgespoten worden?

Antwoord

Ja! Het is mogelijk om ieder Braun frame van een andere kleurstelling te voorzien.
(Zie ook: https://brauncycling.com/actiepagina)

Zijn er restricties ten aanzien van het gewicht van de berijder/berijdster?

Antwoord

Nee. Braun Cycling kan voor iedereen de ideale fiets bouwen.

Verzenden jullie Braun frames naar het buitenland?

Antwoord

Ja! Braun Cycling verzendt bestellingen wereldwijd. Kosten voor verzending en (transport)verzekering worden aan de klant doorberekend.

Wordt elk Braun frame uitgevoerd met een schroefdraad trapas?

Antwoord

Ja! Elk Braun frame wordt voorzien van een standaard BSA (binnen) schroefdraad. Braun Cycling maakt deze keuze om vervelend gekraak en gepiep uit te sluiten.

Kan ik mijn Braun racefiets laten ontwerpen en bouwen met direct mount velgremsysteem?

Antwoord

Nee; Braun Cycling produceert frames die geschikt zijn voor traditionele velgrem systemen. (zgn. centrebold)

Kan ik een Braun-frame laten bouwen dat geschikt is voor V-brake of Cantilever velgremsystemen?

Antwoord

Ja; het Cantilever velgremsysteem is mogelijk op onze Trekking- en Randonneur frames. Braun Cycling monteert geen V-Brake velgremsystemen.

Kunnen Braun-frames met velgremsysteem voorzien worden van een T47-bracket?

Antwoord

Ja; optioneel kunnen Braun-frames voorzien worden van een T47-bracket, Inclusief bijbehorende bracketaslagers.

Kan het mechanische schakelsysteem op een Braun-fiets vervangen worden door een electrisch- / electronisch schakelsysteem?

Antwoord

Ja; Daarvoor moeten er wel enkele technische aanpassingen aan het frame worden gedaan. Ook zal er een keuze moeten worden gemaakt voor de gewenste (nieuwe) Groepset. Wij adviseren om eerst de vele mogelijkheden met ons te bespreken om vervolgens de juiste keuze te kunnen maken.

Heeft u een vraag die hierboven niet beantwoord is?