DE MEEST GESTELDE VRAGEN

Is het mogelijk om Braun frames naar het buitenland te verzenden?

Antwoord

Ja! Braun Cycling verzendt bestellingen wereldwijd. Kosten voor verzending en (transport)verzekering worden aan de klant doorberekend.

Blijft Braun Cycling racefietsen bouwen met een velgremsysteem?

Antwoord

Ja! Braun Cycling blijft specifiek frames produceren. Zolang er vraag is naar het  velgremsysteem, en er onderdelen beschikbaar zijn, kan het gemonteerd worden. 

Shimano levert de komende jaren nog groep- en wielsets met velgremsyteem. De leveranciers die onderdelen aan Braun Cycling leveren, hebben in de meeste gevallen een velgremsysteem als optie.

Is het mogelijk om een Braun frame met velgremsysteen om te bouwen naar een schijfremsysteem?

Antwoord

Nee! Technisch en uit oogpunt van veiligheid vindt Braun Cycling een dergelijke wijziging niet verantwoord.

Voert Braun Cycling reparaties en restauraties uit aan frames van andere merken?

Antwoord

Nee! Braun Cycling voert deze werkzaamheden niet uit. Wij mogen om verzekerings-technische reden niet aan andere merken frames lassen, solderen, buigen, verspanen, (boren/vijlen) of identieke werkzaamheden verrichten. Braun Cycling garandeert kwaliteit en veiligheid van de 

Braun frames en kan deze  garantie niet geven voor andere merken.

Moet een stalen Braun frame voorzien zijn van een stalen voorvork?

Antwoord

Nee! Alle Braun frames zijn ontworpen en gebouwd om er een monocoque carbon voorvork in te monteren. De voorheen toegepaste stalen voorvorken passen niet in de moderne balhoofdbuizen. De carbon voorvork van een Braun frame is uitgelijnd met de Braun geometrie. 

We hebben naar eigen specificaties Braun balhoofdstellen in Nederland CNC laten produceren. Hierdoor ontstaat een perfect samenspel tussen frame, voorvork en balhoofdstel voor optimale kwaliteit en rijcomfort.

Kan ik bij Braun Cycling een los frame aanschaffen?

Antwoord

Ja! Een Braun frame wordt altijd op maat gemaakt, en voorzien van de bijhorende monocoque carbon voorvork. Naar keuze kan ons merk balhoofdstel gemonteerd worden. 

Nee! Sommige frames zijn niet los leverbaar i.v.m. complexiteit van de afmontage. 

Kan een stalen Braun frame roesten?

Antwoord

Nee! Braun Cycling levert immers uitsluitend stalen frames voorzien van roestwerende en beschermende coating. Roestvorming aan de binnenzijde van de buis is daarom uitgesloten bij alle Braun frames. Bij eventuele lak- en/of gebruikschade aan het frame, wordt tevens gecontroleerd op schade aan de buizen en kan dit in de meeste gevallen hersteld worden.

Wij garanderen dat door de coating die in het frame wordt aangebracht geen roest kan ontstaan.

Kan een Braun frame afgemonteerd worden door mijn locale leverancier?

Antwoord

Ja! In die situatie adviseren wij een los frame te bestellen en dat frame bij uw locale leverancier af te laten monteren.

Maakt Braun Cycling ook racefiets-frames voor lange mensen? (2 Meter +)

Antwoord

Ja! Braun Cycling bouwt de Braun Beauty Disc ‘op maat’. Vooral mensen met een langere lichaamslengte hebben hier baat bij. 

De kwaliteit en treksterkte van onze framebuizen bieden voldoende garantie om frames tot een hoogte van 72 cm te bouwen. Wij zorgen dat u comfortabel op uw fiets zit en de juiste houding heeft tijdens het fietsen.

Maakt Braun Cycling ook frames voor kleine, lichtgewicht mensen?  (1 Meter 60)

Antwoord

Ja! Ieder Braun frame wordt op maat gemaakt. Daarbij wordt ook rekening gehouden met het gewicht van de gebruiker. Lichtgewicht berijders ervaren soms hinder van te veel rigide eigenschappen. Braun Cycling zal in zo’n geval een meer comfortabel frame adviseren. Steeds met de inzet om het optimale uit uw Braun fiets te halen, zowel recreatief als ook prestatie-gericht.

Produceren jullie frames die voorzien zijn van lugs (buisverbindings-stukken) of die gesoldeerd zijn (filet brazing)?

Antwoord

Nee! alle buizen van Braun frames worden TIG (Tungsten Insert Gas) gelast. Braun Cycling gebruikt geen lugs. Op deze manier besparen we gewicht en is er meer keuzevrijheid voor frame-variaties.

Is het mogelijk om bij elk model Braun frame te kiezen voor een comfort uitvoering?

Antwoord

Ja! Elk model is leverbaar in een comfort-uitvoering. Braun Cycling ontwerpt en bouwt frames ‘op maat’. Zodoende kunnen individuele wensen in de fiets worden verwerkt.  Er is de keuzemogelijkheid om de bovenbuis hellend te ontwerpen en hoeven er geen consessies worden gedaan aan stabiliteit, comfort en wegligging. 

Is het mogelijk om een Braun trekking en/of randonneur-fiets te laten maken?

Antwoord

Ja! Braun Cycling produceert speciaal voor ‘Trekking- en Randonneur’ doeleinden de Braun Inspiration Sport (zie  ook: https://brauncycling.com/nieuws).  Eventueel kan een Shimano Alfine versnellingsnaaf in het achterwiel worden gemonteerd. Als optie kan het Braun Gravel frame als basis voor trekking gebruikt worden. Andere opties zijn mogelijk.

Kan ik een Braun frame bestellen met ‘riem-aandrijving ’(Belt Drive)?

Antwoord

Nee! Braun Cycling kiest er vooralsnog voor om Braun frames te bouwen voor groepsets met een ketting-aandrijving.

Kan een stalen of titanium Braun frame overgespoten worden?

Antwoord

Ja! Het is mogelijk om ieder Braun frame van een andere kleurstelling te voorzien.
(Zie ook: https://brauncycling.com/actiepagina)

Wordt elk Braun frame uitgevoerd met een schroefdraad trapas?

Antwoord

Ja! Elk Braun frame wordt voorzien van een standaard BSA binnen-schroefdraad.  Braun Cycling maakt deze keuze om vervelend gekraak en gepiep uit te sluiten.

Kan ik een Braun racefiets laten ontwerpen met direct mount velgremsysteem?

Antwoord

Nee! Braun Cycling produceert frames die geschikt zijn voor traditionele velgrem-systemen (zgn. centrebold).

Kan ik een Braun-frame laten bouwen dat geschikt is voor V-brake of Cantilever velgremsystemen?

Antwoord

Ja! het Cantilever velgremsysteem is alleen mogelijk op onze Trekking- en Randonneur frames. Braun Cycling monteert geen V-Brake velgremsystemen.

Is het mogelijk om Braun-frames met een velgremsysteem te voorzien van een T47-bracket?

Antwoord

Ja! optioneel kunnen alle Braun-frames voorzien worden van een T47-bracket, incl. bijbehorende bracketas-lagers.

Kan het mechanisch schakelsysteem op een Braun-fiets vervangen worden door een electronische groepset?

Antwoord

Ja! Daarvoor zijn enkele aanpassingen aan het frame noodzakelijk. Tevens zal er een keuze moeten worden gemaakt voor de nieuwe groepset. Wij adviseren om eerst de vele mogelijkheden met ons te bespreken, om de juiste keuze te kunnen maken.

Wat is de levertijd voor het overspuiten van een frame en de bijbehorende carbon voorvork?

Antwoord

De levertijd is 6 weken. Enige uitloop is mogelijk. Braun Cycling besteedt ruime aandacht aan de af- en opbouw van de onderdelen (groepset) en zorgt dat het frame bij onze partner Unlimited Colors wordt overgespoten.

Kunnen er modificaties van nokjes en verspanende bewerkingen aan het frame uitgevoerd worden alvorens het frame wordt overgespoten?

Antwoord

De schroefdraad van het bracket wordt ‘opgezuiverd’. De zitbuis wordt opnieuw geruimd en balhoofd-lagerschalen worden gevlakt en gefreesd. Hierdoor zullen alle onderdelen weer perfect passen in het frame. Eventuele kleine deukjes of beschadigingen worden met zilversoldeer opgevuld en afgewerkt. Na een laatste controle wordt het frame gespoten. Unlimited Colors verzorgt eveneens de carbon voorvork. Die wordt ontdaan van de oude laklaag, geschuurd en opnieuw gespoten.

Mag ik mijn Braun race of ATB fiets reinigen met een hogedruk-cleaner?

Antwoord

Nee nooit! In alle gevallen een water-sproeier gebruiken. De afdichting van de lagers zou kunnen beschadigen.

Heeft u een vraag die hierboven niet beantwoord is?