DE MEEST GESTELDE VRAGEN

Blijft Braun Cycling racefietsen bouwen met een velgremsysteem?

Antwoord

Ja! Braun Cycling zal zich blijven inspannen om aan de vraag van klanten te kunnen voldoen. Zolang er vraag is naar het velgremsysteem en er onderdelen beschikbaar zijn, zal Braun Cycling velgremsystemen kunnen monteren. Shimano levert de komende jaren nog groep- en wielsets met velgremsyteem. Andere onderdeel partners hebben vaak een velgremsysteem als optie.

Is het mogelijk om een Braun-frame met velgremsysteen om te bouwen naar een schijfremsysteem?

Antwoord

Nee! Technisch en uit oogpunt van veiligheid vindt Braun Cycling een dergelijke wijziging niet verantwoord.

Voert Braun Cycling reparaties en restauraties uit aan Frames van andere merken?

Antwoord

Nee! Braun Cycling, voert geen reparaties en restauraties uit aan frames van andere merken. Braun Cycling mag om verzekering-technische reden niet aan andere merken frames lassen, solderen, buigen, verspanen, ( boren / vijlen ) of soortgelijke werkzaamheden verrichten. Braun Cycling garandeert kwaliteit en veiligheid van de eigen Braun-frames en kan diezelfde garantie niet geven voor andere merken.

Moet een stalen Braun-frame voorzien zijn van een stalen voorvork?

Antwoord

Nee! Alle Braun-frames zijn ontworpen en gebouwd om er een Monocoque Carbon voorvork in te monteren. Braun Cycling gebruikt de meest moderne buizen. De voorheen toegepaste stalen voorvorkkroon past simpelweg niet in de hedendaagse balhoofdbuizen. De voorvork van een Braun-frame is uitgelijnd met de Braun geometrie. Daarbij heeft Braun Cycling naar eigen specificaties Braun balhoofdstellen, in Nederland CNC geproduceerd van de beste materialen, door deze in onze frames te monteren ontstaat een uniek samenspel tussen frame, voorvork en balhoofdstel voor optimale kwaliteit en rijcomfort.

Kan ik bij Braun Cycling een los frame aanschaffen?

Antwoord

Ja! Een Braun-frame wordt echter altijd op maat gemaakt en voorzien van de bijhorende Monocoqu Carbon voorvork en het eigen Braun balhoofdstel.

Wordt bij ieder frame een coating aangebracht om roest aan de binnenkant van een Braun-frame te weren en te verkomen?

Antwoord

Ja! Braun Cycling levert uitsluitend frames met een roestwerende en roest-beschermende coating. Roestvorming aan de binnenzijde van de buizen van alle Braun-frames is vrijwel uitgesloten. Bij eventuele (lak)schade of gebruiks-schade aan het frame wordt tijdens de reparatie ervan ook altijd gecontroleerd op schade aan de buizen en dit kan in de meeste gevallen hersteld worden. Wij garanderen onze klanten dat door de coating die intern in het frame aangebracht wordt er geen roest kan ontstaan intern in het frame.

Kan een Braun-frame afgemonteerd worden door mijn bekende, locale leverancier?

Antwoord

Ja! In die situatie adviseren wij bij Braun Cycling een los frame te bestellen en dat frame bij de locale leverancier te laten afmonteren.

Maakt Braun Cycling ook frames voor lange mensen? ( 2 Meter +)

Antwoord

Ja! Braun Cycling bouwt alle frames ‘op maat’. Juist (extreem) lange mensen hebben baat bij een op maat gemaakte fiets. De kwaliteit en treksterkte van onze framebuizen bieden voldoende garantie om frames tot een hoogte (gemeten center/top ) van 72 cm te bouwen. Wij zorgen dat u comfortabel op uw fiets zit en de juiste houding heeft tijdens het fietsen.

Maakt Braun Cycling ook frames voor kleine, lichtgewicht mensen? ( 1 Meter 60)

Antwoord

Ja! Ieder Braun-frame wordt op maat gemaakt. Daarbij wordt ook het gewicht van de berijder/berijdster mee genomen. Lichtgewicht berijders ervaren soms hinder van (te veel) rigide eigenschappen van een frame. Braun Cycling zal in zo’n geval een meer comfortabel frame adviseren. Steeds met de inzet om het optimale uit uw Braun-fiets te halen, zowel recreatief als ook prestatiegericht.

Mag elk model Braun racefiets meedoen aan (lokale) koersen?

Antwoord

Ja! Er zijn geen beperkingen voor deelname aan tochten of (wieler)wedstrijden. Vanzelfsprekend is de berijder/deelnemer zelf verantwoordelijk voor het hebben van de juiste licenties en/of inschrijving bij de organisatie van het evenement

Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Een account aanmaken?