MAATWERK

SPECIALIST IN HANDGEMAAKTE FIETSFRAMES OP MAAT

Een Braun frame wordt in onze werkplaats handgemaakt.

Ieder frame wordt volgens de laatste technieken geheel door Braun Cycling ontworpen en ontwikkeld. Wij gebruiken hiervoor hoogwaardige legeringen van staal, roestvaststaal en titanium. Elke Braun fiets is een uniek hoogwaardig, handgemaakt, Nederlands product!

CUSTOM BUILT

Ieder Braun frame wordt op maat gemaakt. Dat heet ook wel: ‘Custom built’. 

Wij hebben de vereiste kennis vergaard en ruime ervaring opgedaan. In de werkplaats in Spijkenisse is een verzameling van speciale machines om framebuizen te kunnen bewerken. Bij het ontwerp houden wij rekening met lichaamsbouw, gewicht en rijstijl van de berijder. Die meetgegevens worden door een computerprogramma omgezet in bouwontwerp voor het frame met de juiste geometrie (afmetingen). Specifieke eisen voor comfort, stijfheid en rijeigenschappen maken eveneens deel uit van het ontwerp. Het frame voldoet aan de laatste anatomische- en biomechanische eisen. Voor het bouwen van een frame beschikt Braun Cycling over een geavanceerd, computergestuurd machinepark enerzijds en ambachtelijk handwerk anderzijds.

WAAROM MAATWERK?

Geen mens is gelijk als het om lichaamsbouw gaat. Waar de één langere benen heeft, heeft de ander weer langere armen en/of een langer/korter bovenlichaam. Daarnaast zijn er de persoonlijke voorkeuren en stijl van fietsen.

Maatwerk van Braun Cycling maakt het mogelijk om alle wensen en mogelijkheden te realiseren bij het ontwerpen en bouwen van een frame. Op de millimeter nauwkeurig op maat gemaakt.

Een maatwerk Braun-frame voorkomt nek-, rug- of schouderklachten bij het fietsen; ook bij langere afstanden en/of een hogere trainingsintensiteit. Braun Cycling doet de fietsmeting altijd in ‘eigen huis’, omdat we de berijder maximaal willen laten profiteren van onze ruim 40-jarige ervaring in het produceren van op maat gemaakte frames en 50 jaar ervaring in fietstechniek.

In het kader van zijn afstuderen, deed een student van de TU Delft onafhankelijk onderzoek naar de Geometrie van de Braun-frames. Daarbij werd vastgesteld dat die uitstekend is. Geadviseerd wordt om daaraan geen veranderingen te doen. Eigenschappen van het frame, zoals: wegligging, stuurvastheid, acceleratie en comfort worden in het onderzoek hooggekwalificeerd.

WAAROM KIEZEN VOOR BRAUN?

Redenen voor maatwerk Braun-frames zijn onder meer:
–  U kunt uw frame in de door u gewenste kleuren en design laten samenstellen;
–  U beschikt altijd over een frame voor de juiste omstandigheden;
–  Uitstekend comfort, langere levensduur;
–  Geen aanpassingen aan zadel- en/of stuurhoogte door de vakkundige meting;
–  Altijd een frame dat voor u geschikt is, ongeacht lichaamsbouw, lengte etc.;
–  U weet wie uw frame met de hand gemaakt heeft, op basis van uw specifieke wensen en voorkeuren;
–  U zit direct goed op uw fiets;
–  Kostenbesparend: u koopt in één keer een goede fiets die jaren mee kan!

DE ACTUALITEIT VAN STAAL

Voor de meeste berijders is lichtgewicht staal het ultieme frame-materiaal.

Niet alleen voor de fietsliefhebber, maar ook voor de beginnende en ervaren ‘renner’, die fietsplezier verwacht van een nieuwe fiets en verzekerd wil zijn van een langere levensduur in vergelijking met andere frame materialen. De levensduur van aluminium, magnesium of carbon; of een mix van deze materialen en/of legeringen is nu eenmaal aantoonbaar minder.

Staal is vele malen sterker en betrouwbaarder. Van oudsher bouwt men al frames van staal. In de loop der tijd evalueerde de techniek en samenstelling van staal verder. Thans zijn er diverse frame uitvoeringen, complexe geometrieën en een scala aan buisvormen. Stalen, op maat gemaakte, kwaliteitsframes zijn daarom nog steeds actueel.

Braun Cycling adviseert al ruim 40 jaar een stalen Braun fiets op maat en hiermee leveren wij de modernste fiets. Staal heeft een zeer hoge treksterkte en flexibiliteit waardoor het iets meegeeft qua buigzaamheid. Daardoor zal het frame niet breken door schokken en vibraties. Frames van andere materialen zijn wellicht circa 500 gram, oftewel de inhoud van een bidon, lichter!

HET MOTTO VAN BRAUN CYCLING

‘Steel is real’ en staal heeft nog nooit iemand teleurgesteld.

Een Braun frame is niet te evenaren in stijfheid, comfort en rijeigenschappen. Schokken en trillingen worden niet aan de berijder doorgegeven. De berijder heeft het gevoel ‘één te zijn met de fiets’. Een Braun frame is tijdens het gebruik stiller dan andere materialen.

Omdat wij al ruim 40 jaar deze kwaliteit met lichtgewicht staal en titanium handhaven, weten inmiddels ook professionele weg- en baanwielrenners ons te vinden. Zij hebben op Braun frames gereden en getest.

Voormalig profwielrenner Antonio Flecha vatte zijn ervaring samen:
“Unbelievable strong, this is not normal!.”

Kunnen wij de perfecte fiets voor u bouwen?