MAATWERK

SPECIALIST IN HANDGEMAAKTE FIETSFRAMES OP MAAT

Een Braun frame wordt in onze werkplaats handgemaakt.

Ieder frame wordt geheel door Braun Cycling ontworpen en ontwikkeld. Wij gebruiken hiervoor hoogwaardige legeringen van staal en titanium. Elke Braun-fiets is een uniek hoogwaardig handgemaakt Nederlands product.
CUSTOM BUILT

Ieder Braun frame wordt op maat gemaakt. Dat heet ook wel: ‘Custom built’. 

Wij combineren in onze werkplaats ambachtelijk handwerk met een verzameling van geavanceerde speciale machines om framebuizen te kunnen bewerken. Bij het ontwerp houden wij rekening met de anatomie van het lichaam, bio-mechanische eisen, gewicht, rijstijl en specifieke wensen zoals comfort en rigide rij-eigenschappen. De juiste gegevens worden door een computerprogramma omgezet in een bouwtekening om een stalen of titanium frame te produceren.
WAAROM MAATWERK?

Belangrijk zijn de lichaamsbouw, persoonlijke voorkeur en fietsstijl.

Braun Cycling maakt het mogelijk om nagenoeg alle wensen en mogelijkheden te realiseren bij het ontwerpen van race- of gravelframes met een 700c wielmaat. Onze frames worden op de millimeter nauwkeurig op maat gemaakt. Op een maatwerk Braun-fiets heeft u een perfecte zithouding. Dit geeft minder kans op nek-, rug- of schouderklachten. Dit is vooral merkbaar bij langere afstanden en/of een hogere trainings-intensiteit. Al velen jaren voeren wij de fietsmeting altijd in eigen werkplaats uit. In het kader van zijn afstuderen deed een student van de TU Delft onafhankelijk onderzoek naar de geometrie van de Braun frames. Daarbij werd vastgesteld dat deze methode uitstekend is. Er werd geadviseerd om hierin geen veranderingen aan te brengen. Eigenschappen van het frame zoals wegligging, stuurvastheid, acceleratie en comfort werden in het onderzoek hoog gekwalificeerd.
WAAROM KIEZEN VOOR BRAUN?

De reden om te kiezen voor maatwerk zijn onder meer:

– U kunt uw frame in de door u gewenste kleuren en design personaliseren;
– U beschikt altijd over een frame voor de juiste omstandigheden;
– Uitstekend comfort, langere levensduur;
– Geen aanpassingen aan zadel- en/of stuurhoogte door de vakkundige meting;
– Altijd een frame dat voor u geschikt is, ongeacht lichaamsbouw, lengte etc.;
– U weet wie uw frame met de hand gemaakt heeft op basis van uw specifieke wensen en voorkeur;
– U zit direct goed op uw fiets;
– Kostenbesparend: u koopt eenmalig een goede fiets met een lange levensduur.

DE ACTUALITEIT VAN STAAL

Voor de meeste berijders is lichtgewicht staal het ultieme frame-materiaal.

Niet alleen voor de fietsliefhebber, maar ook voor de beginnende of ervaren ‘renner’, is lichtgewicht staal de beste keuze. Zij verwachten veel fietsplezier van hun nieuwe fiets en willen verzekert zijn van een lange levensduur. Staal is sterk en betrouwbaar.
In de loop der tijd evalueerde de techniek en samenstelling van stalen framebuizen. Hierdoor is er lichtgewicht staal ontwikkeld. Op maat gemaakte kwaliteitsframes zijn nog steeds actueel. Staal heeft een zeer hoge treksterkte en de juiste balans tussen flexibiliteit en rigiditeit. Hierdoor geeft het iets mee qua buigzaamheid en ontstaat er een sterk frame met een hoge schokbestendigheid die tijdens het gebruik een hoge koersvastheid en stabiliteit heeft.
HET MOTTO VAN BRAUN CYCLING

‘Steel is real’ en staal heeft nog nooit iemand teleurgesteld.
Een Braun frame is niet te evenaren in rigide en rij-eigenschappen, comfort en wegligging. Schokken worden niet aan de berijder doorgegeven. Men heeft het gevoel één te zijn met de fiets. Een stalen Braun frame is tijdens het gebruik stiller dan andere frames.

Ook professionele weg- en baanwielrenners weten ons te vinden. Zij hebben de Braun-fietsen goed uitgeprobeerd en getest.

Voormalig profwielrenner Antonio Flecha vatte zijn ervaring samen:
“Unbelievable strong, this is not normal!”

Kunnen wij de perfecte fiets voor u bouwen?