BRAUN GRAVEL IN HET SHIMANO EXPERIENCE CENTER
8 september 2023
40 TH ANNIVERSARY OF BRAUN CYCLING
14 september 2023
BRAUN GRAVEL IN HET SHIMANO EXPERIENCE CENTER
8 september 2023
40 TH ANNIVERSARY OF BRAUN CYCLING
14 september 2023

HONE

Het Braun Hone model is het resultaat van een intensieve samenwerking met de Technische Universiteit Delft. De ontwikkeling is in 2019 in  6 maanden gerealiseerd in het moderne ‘atelier’van Braun Cycling. Ir. Bobby Adriaansens kreeg van zijn hoogleraren van de Faculteit Design alle ruimte om de ontwikkeling van de Hone als zijn afstudeerproject uit te voeren. Voor de uiteindelijke productie gebruikte hij de kennis en ervaring van framebouwer Herman Braun. 

De volledig nieuwe titanium buis-verbindingsstukken zijn met een complex wiskundig computerprogramma ontworpen en vervolgens geprint in 3D. Dit biedt de mogelijkheid om op diverse plaatsen in het frame materiaal weg te laten. De Hone is hierdoor lichter, duurzamer en heeft meer rigiditeit dan traditioneel geproduceerde fietsframes. Zo is de totale piek-stress in het balhoofd met 25% gedaald. Het design is gezamenlijk met Ir. Bobby Adriaansens en Braun Cycling uitgevoerd. Het sublieme lakwerk werd verzorgd door Unlimited Colors.

Herman Braun monteerde de Hone af met de SRAM Red eTAP groepset. De zadelpen, stuur, stuurpen en de wielen zijn van het merk ENVE. Het balhoofd, trapaslagers en de naven zijn van Chris-King. Het is een innovatief ontwerp van een high-end niveau. De benaming ‘Hone’ is Japans en betekent ‘botten’. Een andere betekenis is ‘precies passend’. Een definitie die voor elk Braun frame geldt. De doelstelling was om een fiets te ontwerpen met subliem comfort en unieke rigiditeit.