DE BELEVING VAN DENNIS VAN PUTTEN

Dennis van Putten, 45 jaar, ondernemer en triathleet, woont met zijn eveneens sportieve vrouw, Noortje en hun dochter Kee van 1,5 jaar in Hendrik-Ido-Ambacht.
Dennis fietst rond de 10.000 kilometer per jaar. In 2018 volbracht hij de Ironman (de hele Triatlon).

Dit zegt Dennis van Putten over Braun Cycling:
“Als ik een bocht neem, zal mijn Braunfiets die bocht mooi ronden…”
“Braun Cycling is ‘bijzonder’ door ‘gewoon’ te zijn en te blijven…”
“Een Braunfiets wordt altijd helemaal een ‘Jouw fiets’…”
“Als je eenmaal op een Braunfiets hebt gereden, dan stap je er nooit meer van af…”

Mijn eerste wielerwedstrijdjes reed ik toen ik 14 jaar was. Ik reed op een groene racefiets van mijn vader; een WBR. Die fiets was veel te groot voor mij en ik vond het een verschrikkelijk lelijke kleur. Die fiets was net goed genoeg om te oefenen bij RTC Barrhopoort en trainingskoersen te rijden. Mijn eerste serieuze wedstrijd bij de nieuwelingen was de Ronde van Smitshoek. En zo ben ik in het peloton beland.

Mijn vader was megatrots op mij, omdat ik wielrenner was geworden. Hij zag ook wel dat de groene racefiets voor mij veel te groot was. Daarom kreeg ik op mijn 15e verjaardag mijn eerste Braunfiets. Ik weet nog dat we zelf de kleuren mochten kiezen en het design maakten. Het werd uiteindelijk rood met witte cirkels erin. Dat frame heb ik nog steeds en fiets er nog op.

Zo rond mijn 21e kreeg ik mijn tweede Braunfiets. Daarna werd ik de trotse berijder van een Braun Mountainbike. En nu uiteraard mijn huidige Braun racefiets.

 

In ons gezin zijn wij intensief met sport bezig. Mijn vrouw wil ook haar sportieve doelen halen. Dat is soms wel even plannen. En dat lukt gelukkig op een leuke manier. Ik maak altijd zogenaamde blokken van training en intensiteit. Ik heb nog altijd een ‘drive’ om iets bijzonders te doen. Als iemand zou zeggen: “…Dat kan je niet!…”, dan wil ik laten zien dat ik het wel kan…

Op het moment richt ik mij helemaal op de Triathlonsport. Daarbij zet ik jaarlijks mijn doelen en kies mijn wedstrijden uit. Voor mij is het winnen niet belangrijk, maar wel het leveren van de prestatie. De Ironman (een hele Triathlon) in Italië in 2018 is het allerhoogste, dat ik tot heden gehaald heb. Lichamelijk en mentaal is het heel zwaar. Ik ben mijzelf die dag meerdere keren tegengekomen. Dan is ‘finishen’ echt de hoogste trede voor mij. ‘Opgeven’ staat niet in mijn ‘woordenboek’! Soms zijn er wel blessures of ‘pijntjes’, maar al moet ik ‘strompelend’ over de streep komen; ….ik zal het afmaken! Het ‘doel is het doel’ en ik heb mijn medaille.

Zou ik vroeger net zo fanatiek hebben getraind als op het moment, dan zou ik in het wielrennen aanzienlijk verder gekomen zijn.

 

Braun Cycling is voor mij al ruim 30 jaar de framebouwer in Nederland. Het is nog steeds een fantastisch bedrijf, waar je helemaal jouw eigen frame mag laten bouwen met ruime keuze in kleuren en designmogelijkheden. Zelfs een ‘naamplaatje’ ontbreekt niet. Zo wordt een Braunfiets echt helemaal een ‘Jouw Fiets’.

Ieder frame wordt handgemaakt en afgestemd op de lichaamsbouw van de berijder. De kans dat je rug- of nekblessures krijgt is daardoor aanzienlijk kleiner. Dat vind je in geen enkele gewone fietsenwinkel! Ik heb nog nooit iets op mijn frames aan te merken gehad. Als er iets is, kan ik altijd contact opnemen. De afspraak voor onderhoud of aanpassing wordt dan direct gemaakt. Naast de uitstekende frames en de voortreffelijke service van Braun Cycling, is er ook altijd ruimte voor een praatje, advies en ‘een bakkie’.

Braun Cycling is ‘bijzonder’ door ‘gewoon’ te zijn en te blijven. Authentiek en eerlijk. En dat is zeer positief en een bijzondere kracht. Nog altijd word ik super enthousiast van de Braun producten. Ik ben ervan overtuigd dat het voortbestaan van Braun Cycling verzekerd is. Mensen zullen altijd bij Braun Cycling hun frame laten ontwikkelen. Als je eenmaal op een Braunfiets hebt gereden, dan stap je er nooit meer van af. Ik stap op mijn Braunfiets en ik ga weg! Ik kom weer veilig terug; ik weet wat mijn fiets kan. Als ik een bocht neem, zal mijn Braunfiets die bocht mooi ronden. Hij breekt zeker niet!

Braun Cycling blijft actueel door innovaties op technisch gebied, projecten met TU Delft en Dutch Design Eindhoven, de nieuwe huisstijl, enzovoort.

Tenslotte: Braun moet Braun blijven; dat moet je nooit veranderen.