HONE – IN SAMENWERKING MET DE TU DELFT
9 september 2023
DELEN VAN ONZE BRAUN FRAMES ZIJN CNC GEPRODUCEERD
4 oktober 2023
HONE – IN SAMENWERKING MET DE TU DELFT
9 september 2023
DELEN VAN ONZE BRAUN FRAMES ZIJN CNC GEPRODUCEERD
4 oktober 2023

40 TH ANNIVERSARY OF BRAUN CYCLING

In 1983 maakte Herman Braun zijn droom waar en startte hij Braun Cycling. Zijn visie was om een met de hand gemaakt stalen frame te creëren. Een frame dat in vele opzichten de concurrentie zou overtreffen. Veertig jaar later is Braun Cycling een begrip als het gaat om het ontwerpen en produceren van stalen en titanium raceframes. 

Journalist en schrijver Gerhard Hormann (1961) beschrijft in zijn nieuwe boek ‘Geluk op twee wielen’ zijn zoektocht naar de beste racefiets en de weg die uiteindelijk leidde naar Braun Cycling aan de Theemsweg 13 in Spijkenisse. 

Braun Cycling staat voor 40 jaar innovatie, vakmanschap en vasthoudendheid aan staal. Door nieuwe ontwikkelingen te integreren en er zelfs op vooruit te lopen, kon Braun Cycling als een van de eerste framebouwers titanium onderdelen vervaardigen d.m.v. 3-D printing. 

Een concept lichtgewicht titanium frame (model Hone) werd hiermee uitgerust. De Hone was het afstudeerproject van  Ir. Bobby Adriaansens aan de TU Delft (2019). Wielerkenners en voormalig professionele wielrenners, zoals Erik Breukink en Kenny van Hummel, zijn ambassadeurs van Braun Cycling. Zij begrijpen het maatwerk van onze frames en voelen zich volledig een met hun fiets. Als een maatpak is hun Braun frame ingemeten. Hierdoor kunnen zij hun krachten tijdens het fietsen efficiënter benutten. Braun Cycling is gecertificeerd Shimano Service Center. Al vanaf 1993 monteren wij onze Braun frames af met hoge kwaliteit diverse Shimano groepsets. Desgewenst kunnen er ook groepen van Campagnolo worden gemonteerd. 

Ter gelegenheid van het 40-jarig jubileum heeft Braun Cycling een ‘limited edition’ van een nieuwe Braun INSPIRATION racefiets ontwikkeld: De Braun ’40 years ANNIVERSARY. Dit model is gespoten in een bijzonder fraaie kleur en afgemonteerd met Shimano groep- en wielset en wordt aangeboden tegen een wel zeer aantrekkelijke prijs van 

€ 2.999,- 

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief en maak kans op verloting van een Braun Cycling gespoten SKS RENNKOMPRESSOR fietspomp.