HONE – IN SAMENWERKING MET DE TU DELFT
9 september 2023

40 TH ANNIVERSARY OF BRAUN CYCLING

In 1983 maakte Herman Braun zijn droom waar en startte met Braun Cycling.
Zijn visie was om, voor diegene die een Braun frame wilde laten maken, een met de hand gemaakt stalen frame te creëren, dat in vele opzichten de concurrentie zou overtreffen.
Veertig jaar later, is Braun Cycling een begrip voor het ontwerpen en produceren van stalen en titanium race-frames.
 
Journalist en schrijver Gerhard Hormann (1961) beschrijft in zijn nieuwe boek ‘Geluk op twee wielen’ zijn zoektocht naar de beste racefiets en de weg die daarvoor leidde naar Braun Cycling aan de Theemsweg 13 in Spijkenisse.
 
Veertig jaar innovatie, vakmanschap en vasthoudendheid aan het motto ‘Steel is Real’.
Nieuwe ontwikkelingen integreren of er zelfs op vooruitlopen. Zo heeft Braun Cycling als een van de eerste framebouwers onderdelen uitgevoerd met titanium 3D-Print technieken. Een concept lichtgewicht titanium frame de Hone werd hiermee uitgerust. De Hone was het afstudeerproject van  Ir. Bobby Adriaansens aan de TU Delft (2019).
 
Wielerkenners en voormalig professionele wielrenners, zoals Erik Breukink en Kenny van Hummel, zijn ambassadeurs van
Braun Cycling. Zij begrijpen het maatwerk van onze frames en voelen zich volledig een met hun fiets. Als een maatpak is hun Braun frame
ingemeten. Hierdoor kunnen zij hun krachten tijdens het fietsen efficiënter benutten.
Braun Cycling is gecertificeerd Shimano Service Center. Al vanaf 1993 monteren wij onze Braun frames af met hoge kwaliteit diverse Shimano groepsets. Desgewenst kunnen er ook groepen van Campagnolo worden gemonteerd.
 
Ter gelegenheid van het 40-jarig jubileum heeft Braun Cycling een ‘limited edition’ van een nieuwe Braun INPIRATION racefiets ontwikkeld: De Braun ’40 years ANNIVERSARY’, gespoten in een bijzonder fraaie kleur en afgemonteerd met Shimano groep- en wielset, wordt aangeboden tegen een wel zeer aantrekkelijke prijs van € 2.999,-.
 
Meldt u aan voor onze nieuwsbrief en maak kans op verloting van een Braun Cycling gespoten SKS RENNKOMPRESSOR fietspomp.