DE BELEVING VAN KENNY VAN HUMMEL

Kenny Robert van Hummel (Arnhem, 30 september 1982) is een voormalig Nederlands Profwielrenner. Hij reed onder andere voor EuroGifts, Skil-Shimano en Vacansoleil-DCM. Zijn specialiteit was de sprint. Zijn bijnaam: Kamikaze Kenny. Hij kwam zowel op de weg als in het veld uit.

Dit zegt Kenny van Hummel over een op maat gemaakte  Braunfiets.
“Alles puur handwerk. Dat is iets UNIEKS! …”

“Zodra ik bij Braun Cycling binnenstap, waan ik me in een     ‘snoepwinkel’; alles straalt wielrennen uit! …”

“De Braun Beauty Disc ligt verbazingwekkend goed in bochten…”

“De stijfheid en het comfort is supergoed…”.

“Met deze fiets zou ik nog wel eens een wedstrijdje willen rijden…”

“Mijn verhaal over Braun Cycling zal mensen triggeren zelf een kijkje te nemen…”
“Mensen met interesse en kennis van zaken weten Braun Cycling te vinden, die komen daar linksom of rechtsom wel terecht…”

Toen ik een jaar of acht was, kreeg ik van mijn Opa en Oma mijn eerste Benoto Racefietsje. Mijn neef, Leo Peelen, was destijds een heel goede amateurwielrenner. Hij won Zilver op de Olympische Spelen van 1988 in Seoul. Met mijn vader ging ik op die jonge leeftijd ook vaak naar de koersen om hem aan het werk te zien. Je kunt zeggen dat het wielrennen mij eigenlijk ‘met de paplepel is ingegeven’.
Kort daarna kwamen ook voor mij de eerste wedstrijden en deed ik mee in Jeugd-categorie 2 bij De Adelaar in Arnhem. In een van mijn eerste wedstrijden, een Landelijk toernooi in Kampen, werd ik vierde! En dat smaakte uiteraard naar meer en als snel won ik jaarlijks zo’n 10 tot 15 wedstrijden.

Bij de Nieuwelingen won ik ook regelmatig een wedstrijd en zat meestal wel hoog in de uitslagen. Daarom mocht ik meedoen met de Nationale selectie. En dat gaf mij ook de kans om een plek te krijgen in de opleidingsploeg van Rabobank. Ik was ‘ontdekt’ door Piet Kuijs, de toenmalige scout van de Rabobank wielerformatie. De uitstekende begeleiding en een goede instelling hielpen om succesvol te worden, waaronder een vierde plaats in een wereldbekerwedstrijd.
Ik droomde ervan om Profwielrenner te worden. Bij de Raboformatie zat ik in de juiste omgeving om die droom waar te kunnen maken. En daar ging ik ‘vol’ voor!
Na enige tijd kwam ik in contact met de EuroGifts ploeg met Arthur van Dongen als ploegleider. Arthur gaf mij binnen de ploeg vrijheid en ik mocht voor ‘eigen resultaten’ gaan.
Kort daarna werd ik in Rotterdam Nederlands Kampioen bij de Elite. Ook behaalde ik een vierde plaats bij de Profs. Deze prestaties zorgden ervoor dat ik een Profcontract kreeg bij Skill-Shimano; daarna nog enkele jaren bij Vacansoleil-DCM.
Ik heb 2 keer in de Tour de France mogen starten, maar Kenny van Hummel en de Tour was geen goede match!
In de 8 jaar als Profwielrenner heb ik 26 UCI-wedstrijden gewonnen. En daar ben ik best trots op. Een mooie tijd gehad!

Sinds Mei 2015 werk ik bij Shimano. Het eerste jaar op de afdeling marketing; daarna een aantal jaren als vertegenwoordiger van het ‘Custom’ wielerkleding merk van Shimano; Mulreno. Per 1 maart 2020 ben ik Shimano Service Coördinator; een mooie nieuwe uitdaging.

Herman leerde ik na mijn Profcarrière kennen; in het zogenaamde ‘prominenten circuit’. Ik zag toen Eric Breukink op een Braun-fiets rijden en bij Shimano was er een collega met een Braun-fiets. Beide waren heel enthousiast!
Die collega heeft een e-mail naar ons allemaal gestuurd met een YouTube link over hoe de Braun-fietsen hier in Spijkenisse gemaakt worden. Dat opende ook mijn ogen voor het merk Braun! Het spreekt me enorm aan dat jullie hier in je eigen werkplaats in Spijkenisse met ultramoderne apparatuur je eigen frames ontwikkelt en racefietsen opbouwt.
Alles puur handwerk. Dat is iets UNIEKS! Het is een mooi product; het is Custom-made. Jullie kunnen aan alle wensen van de klant voldoen. Braun Cycling heeft diverse frame modellen. Met een ruime keuze van groepsets, onderdelen en kleur (ontwerp).
Zodra ik bij jullie binnenstap, waan ik weer als jochie in een snoepwinkeltje. Dit straalt wielrennen uit! Gewoon fijn om hier in Spijkenisse bij Braun Cycling te zijn.

Ik heb op de nieuwe Braun Beauty Disc gereden. Mijn conclusie: Comfort, Direct en Stijf!