OVER BRAUN CYCLING

Herman Braun,

Al vanaf de eerste dag dat ik de soldeer-toorts ter hand nam, was mijn enige doelstelling om “perfecte fietsframes te produceren.” Een fietstocht op een Braun-fiets, waarbij de berijder alle eigenschappen van zijn fiets ten volle benut, is voor mij het enige dat van belang is. Wij richten ons niet op de massa maar juist op degene die maatwerk zoekt en zijn racefiets wil personaliseren. Ik heb na 40 jaar nog steeds dezelfde passie, ambitie, en toewijding om met mijn gereedschappen, machines, handarbeid, kennis en ervaring de perfecte “op maat gemaakte” Braun-fiets te bouwen. 

Mijn voldoening haal ik uit het enthousiasme en plezier van mijn klanten, wiens droom een eigen fiets “op maat“ te bezitten ik in vervulling heb laten gaan. 

Mijn visie was vanaf dag één om de productie altijd in eigen hand te houden en om het niet uit te besteden of in een lage loonland plaats te laten vinden. De eigen productie is een stevige basis waar Braun Cycling al 40 jaar op rust. Ik span mezelf voortdurend in voor optimaal maatwerk, personaliseren, service, goede garantie, het nakomen van de afgesproken levertijd, ambacht, techniek en noviteiten ontdekken, zodat we blijven ontwikkelen en kritisch kunnen zijn op onze maatfietsen. Mijn streven is om een fiets te bouwen die de verwachting van de berijder overtreft. 

Framebouwer, mecanicien, ontwikkelaar, fiets-samensteller, producent Herman Braun.