COMPONENTEN

Selecteer hieronder je favoriete model.

ALTIJD DE BESTE KEUS

Onze Braun frames worden afgemonteerd met de beste en kwalitatief meest hoogwaardige onderdelen en groepsets van de gerenommeerde merken in de fietsbranche.

SHIMANO, WERELDWIJD MARKTLEIDER

Braun Cycling is met een Shimano Service Center team mee gereisd naar Japan.

We werden uitgenodigd om een rondleiding bij te wonen in 2 fabrieken, de Shimano fabriek OSAKA waar de Dura-Ace groepsets geproduceerd worden en de Shimano YAMAGUCHI fabriek waar de Ultegra groepsets worden gefabriceerd.
Wij hebben de ultra-moderne robots aan het werk gezien. Het was indrukwekkend om te ervaren hoe bijv. de Shimano-cranks volledig computer-gestuurd worden geproduceerd. Onze conclusie: technische perfectie, innovatie en toewijding zijn de kernkwaliteiten van Shimano.

Braun Cycling is een Shimano service center, check de link hieronder.

De gebruiksmogelijkheden zijn:
– Deelname aan wielerwedstrijden;
– Recreatief;
– Bergritten;
– Woon/werk ritten;
– Off-road trajecten;
– Intensiteit;
– Levensduur.

De technische mogelijkheden zijn:
– Mechanisch of elektrisch schakelen;
– Hydraulisch schijf- of (mechanisch) velgrem-systeem.

 

We hebben de verschillende groepsets van Shimano op een rij gezet, van het topproduct Dura-Ace tot de meer toegankelijke 105 groep. Daarnaast biedt Shimano nog de (instap) groepsets Tiagra, Sora en Claris. De groepsets zijn leverbaar in verschillende kwaliteit en uitvoering. De keuze hangt af van het gebruiksdoel en de voorkeur, die de berijder aan de Braun-fiets stelt. De Dura-Ace en Ultegra series zijn geschikt voor intensief gebruik vergeleken met de Tiagra en Sora series. Braun Cycling levert uitsluitend een complete groepset naar keuze, inclusief ketting, cassette en kabels. Hierdoor zijn alle onderdelen op elkaar afgestemd en functioneert het geheel optimaal.

SHIMANO DURA-ACE

Dura-Ace is de top-serie van Shimano. De onderdelen zijn het meest geavanceerd binnen het Shimano assortiment. Deze groepset wordt vaak gebruikt door professionele wielrenners. De cranks zijn uitermate luxe en bieden veel rigide eigenschappen. Ze zijn geproduceerd van koud gesmeed aluminium. Deze bieden de beste balans tussen sterkte, gewicht en rotatie-presentaties. Het concept van de HOLLOWTECH II-technologie is gericht op het fabriceren van een superieur crankstel, dat de kracht-overbrenging van de rijder maximaliseert. Dura -Ace biedt de meeste keuze in 12 speed cassette-verhoudingen, crank-lengte en kettingbladen. De groep heeft een fijne afwerking en een zeer laag gewicht. Technische innovaties zijn in deze groepset het meest door-ontwikkeld. Dura-Ace is er in disc- en velgrem-uitvoering. Dura-Ace is uitsluitend leverbaar in een elektronische versie Digital Integrated Intelligence (Di2). De dunne elektrische kabeltjes zijn volledig geïntegreerd in het Braun-frame. De shifters (handgrepen) zijn draadloos. De schakel-nauwkeurigheid en snelheid zijn van een zeer hoog niveau. Schakelen onder belasting is uitstekend. De groepset heeft een hoge duurzaamheid. De onderdelen zijn lichter in gewicht vergeleken bij de andere groepsets. Onderdelen zijn door gebruik van kwalitatieve materialen, zoals titanium en staal, uitermate slijtvast. Dura-Ace is geschikt voor (semi) professionele wedstrijden en geeft een extra dimensie aan recreatief fietsen met de beste materialen. De ketting heeft een vuil-afstotende Sil-Tec coating en is daardoor ideaal in slechte weersomstandigheden. Het zorgt ook voor een verminderde weerstand bij het schakelen.

SHIMANO ULTEGRA

Ultegra is leverbaar met een schijf-of velgrem-systeem. Beide groepen zijn uitsluitend verkrijgbaar in elektronische uitvoering (DI2). 

Het voordeel hiervan is nauwkeurig en snel schakelen. Een van de hoofdredenen van Shimano om de accu van de DI2 in de zadelpen te integreren is om de negatieve luchtweerstand te verminderen.

Dit concept is in alle elektronische groepen doorgevoerd. Ultegra heeft een 12-speed cassette. Evenals de Dura-Ace groep heeft Ultegra Een HOLLOWTECH II, crankstel met 2 ketting-bladen. Ultegra is professioneel, kwalitatief, duurzaam en geschikt voor de meeste gebruiksdoeleinden. De onderdelen zijn vervaardigd uit aluminium en carbon (composiet/koolstofvezel). Zowel Ultegra als Dura-Ace hebben een Disc remsysteem met remleidingen, remblokken en remzuigers van hoogwaardige materialen.

Ultegra is licht in gewicht en mooi afgewerkt. Ultegra is bestemd voor het hogere en luxe middensegment racefiets, net onder het topsport niveau.

SHIMANO 105

De 105 groep is geschikt voor amateur-wielerwedstrijden en tevens voor sportief en recreatief gebruik. Ook is de groep uitermate geschikt voor bergritten en ideaal in alle omstandigheden. De 105 groep wordt geleverd met een elektrisch schakel-systeem (Di2),

12-speed cassette en een hydraulische disc-remsysteem. Daarbij is de 12 speed 105 leverbaar in een mechanisch schakelen Disc-versie. Als alternatief daarop is de 105 groep leverbaar in een mechanische velgrem versie. 

De 105 is in vergelijking met de eerder genoemde groepen iets zwaarder in gewicht maar wel duurzaam, stevig en van een hoge kwaliteit. Het disc-remsysteem is afgeleid van de Dura-Ace en Ultegra groepen. Bij de elektronische versie zijn de kabeltjes intern in het frame gevoerd, evenals de accu. De crank heeft 2 ketting-bladen. Alle 105 cranks zijn in HOLLOWTECH II uitvoering. De 105 is een betrouwbare groepset en bestemd voor het luxe middensegment.

SHIMANO GRX

De GRX groepset is leverbaar in dubbel en single versie (1 of 2 ketting-bladen voor). De berijder heeft de keuze tussen mechanisch of elektrisch schakelen (DI2). De achter-derailleur bij een enkel voorblad heeft een aangepaste veerspanning om perfecte schakel-acties te garanderen. Alle onderdelen zijn van goede kwaliteit aluminium. De cranks zijn steviger uitgevoerd dan bij de race-groepsets. Alle gravel GRX groepsets zijn leverbaar met een schijfrem-systeem. De Shimano rotors zijn uitgevoerd met z.g. ICE TECHNOLOGIE dat de opbouw van warmte in het rem-systeem vermindert en zodoende zorgt voor een nauwkeurige remprestatie. De cassette-combinaties zijn specifiek aangepast voor gravel. Dit betekent dat de cassette een groter bereik heeft dan race-cassettes. Dit is ideaal bij off-road omstandigheden. De versnellingen zijn ook geschikt om op asfalt-wegen te rijden. De shifters zijn aangepast aan het speciale gravel stuur. De handgrepen staan op het stuur meer naar buiten gericht voor meer grip en controle op ruwe ondergrond.

CAMPAGNOLO

Campagnolo is wereldwijd bekend. De kwaliteit en controle zijn van een hoog niveau.

*Het Quality Assurance Team voert een laatste controle uit in het proces op werkzaamheid en kwaliteit voordat de producten de fabriek verlaten en beschikbaar zijn. Campagnolo ontwikkelt en produceert hoogwaardige en innovatieve groep- en wielsets, in aluminium en carbon. 

Braun Cycling levert de groepset van uw keuze en monteert de groep op uw nieuwe Braun frame.

*Een professioneel team dat eisen stelt aan kwaliteit, techniek, afwerking, belastbaarheid en duurzaamheid.

CAMPAGNOLO SUPER RECORD

Deze groepset is de lichtste in zijn soort en kwalitatief van een hoog niveau.

De crank, derailleurs en remgrepen zijn gemaakt van carbon. Voor het schakel-systeem heeft u de keuze uit een mechanische of elektronische variant. De groepset is compleet wireless. Op de crank zijn 2 ketting-bladen aangebracht en op het achterwiel is een 12-speed cassette gemonteerd. De groep is leverbaar met velg- of schijfrem-systeem (Disc).

De kwalitatief hoogwaardige onderdelen zorgen voor een perfecte schakel-snelheid en betrouwbaarheid. De mooi gevormde ergonomische shifters zijn praktisch in gebruik en bieden veel comfort en controle tijdens de bediening. De groep is uitermate geschikt voor gebruik in wielerwedstrijden en heeft een professionele uitstraling, die bij velen in de smaak zal vallen.

CAMPAGNOLO RECORD

Deze groep doet zijn naam eer aan omdat die is afgeleid van de Super Record groep. De groep is leverbaar in velg- en schijfrem-systeem. Beide uitvoeringen zijn mechanisch.

De Record groepset is favoriet bij de meeste Campagnolo liefhebbers die kwaliteit, stijl en een mooie afwerking belangrijk vinden.
Zowel de Super Record als de Record hebben een ruime keuze in crank-lengtes cassette-verhoudingen en ketting-bladen, zodat de groepset custom samengesteld kan worden.

De groepset bevindt zich in het hoge segment. Er is veel aandacht besteed aan stijl en afwerking van de carbon onderdelen.
Het remmen/schakelen is vergelijkbaar met de Super Record, alleen wegen de onderdelen iets minder licht.

CAMPAGNOLO CHORUS

De Chorus groep heeft als kenmerkend verschil dat deze 12-speed groep geschikt is voor gravel en road. Een band-breedte van 25/28 mm is mogelijk. De groepset is leverbaar met velg- of schijfrem. De groep is bedoeld voor het luxe middensegment. De onderdelen zijn vervaardigd van aluminium, titanium en gedeeltelijk van carbon die voldoen aan hoge kwaliteitseisen. Het schakelen/remmen tijdens het rijden is comfortabel en gebruiksvriendelijk. 

De ergonomie en vorm van de shifters zorgen voor prettig schakelen/remmen zonder overdreven veel handkracht.

CAMPAGNOLO E-KAR

De E-kar groepset is ontworpen voor gravel/road gebruik. Specifieke kenmerken van deze groep zijn de cassette met 13 kransen en het single kettingblad aan de crank. Dit laatste geeft een gewichtsbesparing. Het crankstel is minder kwetsbaar en beter bestand tegen trillingen. De achter-derailleur heeft een stevige veerspanning. Hierdoor wordt de ketting goed strak gehouden. De groep is uitsluitend met een hydraulisch schijfrem systeem leverbaar. Het schakelen gaat mechanisch.

Crank-as, remschijf en ketting zijn van een sterke (geharde) staalsoort die de levensduur verlengt. De overige componenten zijn van aluminium en carbon vervaardigd. Deze groepset kan elke gravelroute en grindpad aan. Het materiaal van de crank-armen bestaat uit een combinatie van carbon en staal.

U kunt kiezen uit diverse crank-lengtes en 4 verschillende kettingbladen. De crank-lagers en bottom-bracket zijn geperfectioneerd. Deze zijn voorzien van
Pro-Tec technologie met een extra afdichting die vuil afstotend werkt. De ergo-power shifters zijn gebaseerd op de huidige Campagnolo technologie die speciaal ontwikkeld is voor duurzaamheid en comfort.

De vorm van de remgreep-rubbers zorgt voor een optimaal gebruiksgemak. De positie van de rem/schakel-hendels is eenvoudig aan te passen. De duim-schakelaar zorgt ervoor dat versnellingen optimaal te bedienen zijn.

De ketting is een belangrijk onderdeel van de groepset. De nikkel/teflon coating van de ketting zorgt voor een perfecte schakeling tussen het voorblad en de 13-speed cassette. De E-kar ketting is de smalste in zijn soort zonder afbreuk te doen aan kwaliteit en sterkte.

Meer informatie over de techniek van een Braun-fiets