COMPONENTEN

ALTIJD DE BESTE KEUS

Onze Braun-frames worden afgemonteerd met de beste, en kwalitatief meest hoogwaardige onderdelen, en groepsets van de gerenommeerde merken in de fietsbranche. 

SHIMANO, WERELDWIJD MARKTLEIDER

Braun Cycling reisde mee naar Japan, met een Shimano Service Center team. 

Vervolgens waren we uitgenodigd om een rondleiding bij te wonen in 2 fabrieken, de Shimano fabriek OSAKA waar de Dura-Ace groepsets geproduceerd worden, en de Shimano YAMAGUCHI fabriek, waar de Ultegra groepsets worden gefabriceerd. 

Wij hebben de ultra-moderne robots aan het werk gezien, en het was Indrukwekkend om te ervaren hoe bijvoorbeeld de Shimano-cranks volledig computer-gestuurd worden geproduceerd. 

Onze conclusie: technische perfectie, innovatie en toewijding zijn de kern-kwaliteiten van Shimano.

De relevante gebruiksmogelijkheden zijn:

– Deelname aan wieler-wedstrijden;
– Recreatief gebruik;
– Bergritten;
– Woon-/werk ritten;
– Offroad trajecten (gravel);
– Intensiteit van het gebruik (inspanning);
– Verwachte gebruiksduur.

In technische zin zijn er ook nog enkele mogelijkheden, waaronder:

– Mechanisch- of elektrisch-schakelen;
– Hydraulisch schijf- of (mechanisch) velgrem-systeem.

We hebben de verschillende groepsets van Shimano op een rij gezet.
Van het topproduct Dura-Ace tot de meer toegankelijke 105. Daarnaast biedt Shimano nog de race-series Tiagra, Sora en Claris.
De groepsets zijn leverbaar in verschillende kwaliteit. Dit hangt af van de wens, gebruiksdoel en voorkeur, welke de berijder aan de Braun-fiets stelt.

De Dura-Ace en Ultegra series zijn geschikt voor intensief gebruik, in vergelijking met de Tiagra en Sora series.

Braun Cycling levert uitsluitend een complete groepset naar keuze, en is inclusief ketting, cassette en kabels.
Hierdoor zijn alle onderdelen op elkaar afgestemd, en functioneren optimaal.

SHIMANO DURA-ACE

Dura-Ace is de top-serie van Shimano.
De onderdelen zijn de meest geavanceerde binnen het Shimano assortiment.
Deze groepset wordt vaak gebruikt door professionele wielrenners. De cranks zijn uitermate luxe en bieden veel rigide eigenschappen. Ze zijn geproduceerd van koud gesmeed aluminium.
Deze bieden de beste balans tussen stijfheid, sterkte, gewicht en rotatie-presentaties.
Het concept van de HOLLOWTECH II-technologie is gericht op het fabriceren van een superieur crankstel, dat de kracht-overbrenging van de rijder maximaliseert.

Dura -Ace is uitgebreid met de meeste keuze van componenten in cassette-verhoudingen,
(12 speed) crank-lengte en kettingblad-keuze.

De groep heeft een fijne afwerking, en een zeer laag gewicht. Technische innovaties zijn in deze groepset het meest door-ontwikkeld. Dura-Ace is er in disc- en velgrem-systeem.

Dura-Ace is uitsluitend leverbaar in een elektronische versie (DI2).
De dunne elektrische kabeltjes zijn volledig geïntegreerd in het Braun-frame.
Slechts 1 kabeltje uit het achterpad, en uit de achterzijde van de zitbuis, zijn zichtbaar.
De shifters (handgrepen) zijn draadloos.
De schakel-nauwkeurigheid en snelheid zijn van een zeer hoog niveau. Schakelen onder zware druk en belasting is uitstekend.
De groepset heeft een hoge duurzaamheid.
De onderdelen zijn lichter in gewicht, vergeleken bij de andere groepsets.

De slijtage-delen zijn door gebruik van hoogwaardige materialen, zoals titanium en staal uitermate slijtvast.

Dura-Ace is geschikt voor (semi) professionele wedstrijden, en geeft een extra dimensie aan recreatief fietsen met de beste materialen.

De ketting heeft een Sil-Tec coating, dit werkt vuil-afstotend, en is ideaal bij slechte weersomstandigheden. Daarnaast verhoogt de coating de duurzaamheid, en zorgt voor een verminderde weerstand bij het schakelen.

SHIMANO ULTEGRA

Ultegra is leverbaar met schijf of velgrem-systeem. Beide groepen zijn uitsluitend verkrijgbaar in elektronische uitvoering (DI2). Het voordeel hiervan is nauwkeurig en snel schakelen.

Een van de hoofd-redenen van Shimano om de accu van de DI2 in de zadelpen te integreren, is om de negatieve luchtweerstand te verminderen. Dit concept is in alle elektronische groepen door-gevoerd.

Ultegra heeft een 12-speed cassette. De crank-set HOLLOWTECH II, is incl. 2 kettingbladen, evenals bij de Dura-Ace. Ultegra is professioneel, kwalitatief, duurzaam en geschikt voor de meeste gebruiks-doeleinden.
De onderdelen zijn vervaardigd uit aluminium en carbon (composiet/koolstofvezel).
Zowel Ultegra als Dura-Ace hebben bij het Disc rem-systeem hoogwaardige kwaliteits-onderdelen voor remleidingen, remblokken en remzuigers. Ultegra is licht in gewicht en mooi afgewerkt.

Ultegra is bestemd voor het hogere (luxe midden) segment racefiets, net onder het topsport niveau.

SHIMANO 105

De 105 is geschikt voor amateur-wielerwedstrijden, en tevens voor sportief en recreatief gebruik. Ook is de 105 uitermate geschikt voor bergritten, en ideaal in alle omstandigheden. De 105 groep wordt geleverd met een elektrisch schakel-systeem, (Di2) 12-speed cassette, incl. disc-remsysteem.

De 105 is in vergelijking met de eerder genoemde groepen, iets zwaarder in gewicht, maar wel duurzaam, stevig en van een hoge kwaliteit. Het disc-rem-systeem is afgeleid van de Dura-Ace en Ultegra. Bij de elektronische versie zijn de kabeltjes intern in het frame gevoerd, evenals de accu.
De crank heeft 2 ketting-bladen. De 105 is een betrouwbare groepset, en bestemd voor het luxe midden-segment.

SHIMANO GRX

De GRX groepset is leverbaar in dubbel en single versie, en heeft de berijder de keus tussen mechanisch of elektrisch schakelen (DI2).

De single achter-derailleur heeft een aangepaste veer-spanning om perfecte schakel-acties te garanderen.
Alle onderdelen zijn van goede kwaliteit aluminium. De cranks zijn steviger uitgevoerd dan de andere (race) groepsets. Er is meer aluminium materiaal in verwerkt.

Alle gravel GRX groepsets zijn leverbaar met een schijfrem-systeem. De Shimano rotors zijn uitgevoerd met de ICE TECHNOLOGIE.
Dit zorgt voor een nauwkeurige remprestatie, door de opbouw van warmte in het systeem te verminderen.

De cassette-combinaties zijn specifiek aangepast voor gravel en onverharde wegen. Dit betekent dat de cassette een groter bereik heeft dan race-cassettes. Dit is ideaal voor offroad-terrein.
De versnellingen-combinaties zijn daarbij ook geschikt om op asfalt-wegen te rijden. De shifters zijn aangepast aan het speciale gravel stuur. De handgrepen staan meer naar buiten gericht, voor meer grip en controle op ruwe ondergrond.

CAMPAGNOLO

Campagnolo is wereldwijd bekend. De kwaliteit en controle zijn van een hoog niveau.

Het * Quality Assurance Team voert een laatste controle uit in het proces, op werkzaamheid en kwaliteit, voordat deze de fabriek verlaten en beschikbaar zijn voor de consument.

Campagnolo ontwikkeld en produceerd hoogwaardige en innovatieve groep- en wielsets, in aluminium en carbon. Braun Cycling levert de groepset van u keuze, en monteert de groep op uw nieuwe Braun frame.

*Een professioneel team welke eisen stelt aan kwaliteit, techniek, afwerking, belastbaarheid en duurzaamheid.

De verschillende Campagnolo groepsets zijn:

CAMPAGNOLO SUPER RECORD

Deze groepset is de lichtste in zijn soort, en kwalitatief van een hoog niveau.

De crank, derailleurs en remgrepen zijn gemaakt van carbon (composiet/koolstof-vezel). Voor het schakel-systeem heeft u de keuze uit een mechanische of elektronische variant.

Op de crank zijn 2 ketting-bladen aangebracht, en op het achterwiel is een 12-speed cassette gemonteerd. De groep is leverbaar met velg- of schijfrem-systeem (Disc).

De kwalitatief hoogwaardige onderdelen, zorgen voor een perfecte schakel-snelheid, en betrouwbaarheid. De mooi gevormde ergonomische handgrepen zijn praktisch in gebruik, en bieden veel comfort en controle tijdens de bediening.
De groep is uitermate geschikt voor gebruik in wieler-wedstrijden, en heeft een professionele uitstraling, die bij velen in de smaak zal vallen.

CAMPAGNOLO RECORD

Deze groep doet zijn naam eer aan, en is afgeleid van de Super Record. De groep is leverbaar in velg- en schijfrem-systeem. Beide in mechanische uitvoering. De Record groepset is favoriet bij de meeste Campagnolo liefhebbers, die kwaliteit, stijl en een mooie afwerking belangrijk vinden.

Zowel de Super Record als de Record hebben een ruime keuze tussen crank-lengte, cassette-verhoudingen en ketting-bladen, zodat de groepset custom samengesteld kan worden.

De groepset bevindt zich in het hoge segment. Er is veel aandacht besteed aan stijl en afwerking van de carbon onderdelen.
Het remmen/schakelen is vergelijkbaar met de Super Record, alleen wegen de onderdelen iets minder licht.

CAMPAGNOLO CHORUS

De Chorus groep heeft als kenmerkend verschil, dat deze 12-speed groep geschikt is voor gravel en road. Een band-breedte van 25/28 mm is mogelijk. De groepset is leverbaar met velg- of schijfrem.

De groep is bedoeld voor het luxe-midden segment. De onderdelen zijn vervaardigd van aluminium, titanium en gedeeltelijk van carbon,
welke voldoen aan hoge kwaliteitseisen.
Het schakelen/remmen tijdens het rijden is comfortabel en gebruiksvriendelijk. De ergonomie en vorm van de shifters (handgrepen) zorgen voor prettig schakelen/remmen zonder overdreven veel handkracht.

CAMPAGNOLO POTENZA

De Potenza groepset is hoofdzakelijk vervaardigd van aluminium.
De crank, velg-remmen en remgrepen zijn robuust, en rigide. Potenza is Italiaans voor sterk.

Het rem-systeem kan naar keuze worden uitgevoerd, met velg- of schijfrem.
De crank heeft 2 ketting-bladen, en aan het achterwiel wordt een 11-speed cassette gemonteerd. De groep behoort tot het luxe midden-segment, en is ideaal voor (semi) – sportief en recreatief gebruik.

De Potenza is een sterke groepset met de eigenschappen en kwaliteit van de hogere segmenten groepsets.

Onder de Potenza groepset heeft Campagnolo een 10-speed Centour groepset. Alle onderdelen van Centour zijn van hoogwaardige kwaliteit aluminium. Dit maakt de groepset zeer geschikt voor het start- en midden-segment.

CAMPAGNOLO E-KAR

De E-kar groepset is ontworpen voor gravel/ road gebruik. De groep is specifiek voor 13 kransen op de cassette, en een single ketting-blad, aan de crank, waardoor deze lichter is in gewicht.

Het crankstel is minder kwetsbaar, en beter bestand tegen trillingen. De achter-derailleur heeft een stevige veerspanning, waardoor de ketting goed strak wordt gehouden. De groep is uitsluitend met een hydraulisch schijfrem-systeem leverbaar, en het schakelen is mechanisch.

Crank-as, remschijf en ketting, zijn van een sterke (geharde) staalsoort, welke de levensduur verlengd.
De overige componenten zijn van aluminium en carbon vervaardigd. Voor deze groepset is geen gravelroute en grindpad te uitdagend. Het materiaal van de crank-armen bestaat uit een combinatie van carbon met staal.

U kunt kiezen uit diverse crank-lengtes, en tevens 4 verschillende ketting-bladen, welke gemonteerd kunnen worden. De crank-lagers, en bottom-bracket, zijn geperfectioneerd. Deze zijn voorzien van Pro-Tec technologie, met een extra afdichting die vuil-afstotend werkt. De ergo-power shifters (handgrepen) zijn gebaseerd op de huidige Campagnolo technologie, die speciaal is ontwikkeld voor duurzaamheid en comfort.

De vorm van de remgreep-rubbers zorgt voor een optimaal gebruiksgemak.
De positie van de rem/schakel-hendels is eenvoudig aan te passen.
De duim-schakelaar zorgt ervoor, dat de versnellingen optimaal te bedienen zijn.

De ketting is een belangrijk onderdeel in de groepset, en is vervaardigd met een nikkel/teflon coating, speciaal ontworpen om perfect te functioneren, met een 13-speed cassette en (ketting)- blad. De E-kar ketting is de smalste in zijn soort, zonder afbreuk te doen aan kwaliteit, sterkte en betrouwbaarheid.

Meer informatie over de techniek van een Braun-fiets