HISTORIE - VAN VERLEDEN NAAR HEDEN

Sinds 1983 bouwt Herman Braun fietsframes en fietsen. In eerste instantie onder de merknaam ‘HERMAN BRAUN’, toentertijd gevestigd aan de Elementenweg in Spijkenisse. Herman is zeer goed ingevoerd in de wielerwereld.Als aspirant begon hij in 1969 bij PRC Delta in Spijkenisse, daarna fietste hij tot 1972 als nieuweling.

In 1972 begon hij, als 16-jarige, in de Ronde van Spanje als mecanicien bij de befaamde wielerploeg van Kees Pellenaars. Gedurende 3 jaar was hij als mecanicien bij de militaire wielerploeg betrokken, met als hoogtepunt het WK in Italië.

In 1977 stapte Herman over naar de Gazelle wielerploeg, waarin renners als Jean Paul van Poppel en Eric Breukink reden.Eind 1985 stopte Herman als mecanicien om zich volledig te kunnen richten op zijn bedrijf om dit verder te laten groeien.

Herman met Dries Klein in de Olympia’s Tour begin jaren 80.

Sinds september 2010 is Braun Cycling gevestigd aan de Theemsweg 13 in Spijkenisse. In de ultramoderne werkplaats heeft Herman in zijn zoon Dave een uitstekende partner gekregen. Dave heeft zich als een zeer kundige framebouwer ontwikkeld.

Dave doet ervaring op in het ambacht van framebouwer.

Mede door de gedrevenheid en inspiratie van Dave wordt er continu geïnvesteerd in nieuwe machines om zo hightech fietsframes te ontwerpen en te bouwen. Braun Cycling beschikt namelijk over de meest moderne framebouw ‘fabriek’ van Nederland.

Braun Cycling houdt vast aan ambachtelijke Nederlandse kwaliteit, service en garantie. Daarom wordt alles handgemaakt en staan de wensen van de klant centraal. Herman en Dave vormen een hecht team.

Door jarenlange ervaring kunnen wij uw perfecte fiets fabriceren.