Homepage
18 december 2023
MEEST GESTELDE VRAGEN
18 december 2023
Homepage
18 december 2023
MEEST GESTELDE VRAGEN
18 december 2023

HISTORIE

Sinds 1983 bouwt Herman Braun race-fietsframes op maat onder de merknaam HERMAN BRAUN, destijds gevestigd aan de Elementenweg in Spijkenisse. Herman is zeer goed bekend met de wielerwereld. Als aspirant begon hij in 1969 bij wielervereniging PRC Delta in Spijkenisse.
Vervolgens fietste hij tot 1972 als nieuweling. In datzelfde jaar ging hij als 16-jarige tijdens de Ronde van Spanje aan de slag als mecanicien bij de befaamde wielerploeg van Kees Pellenaars. Gedurende drie jaar was hij als mecanicien bij de Nederlandse militaire wielerploeg betrokken, met als hoogtepunt het Wereldkampioenschap in Italië.
In 1977 stapte Herman over naar de Gazelle wielerploeg. In deze ploeg reden onder andere renners als Eric Breukink en Jean-Paul van Poppel.
Eind 1985 stopte Herman als mecanicien bij Gazelle om zich volledig te kunnen richten op het ontwerpen en produceren van stalen fietsframes.
Sinds september 2010 is BRAUN CYCLING gevestigd aan de Theemsweg 13 in Spijkenisse. Herman en zijn zoon Dave bouwen in de state of the art werkplaats, uitgerust met de meest moderne machines, fietsframes op maat.
Herman met Dries Klein in de Olympia’s Tour begin jaren 80.
Herman draagt geleidelijk het vak van frame-bouwer over aan Dave. Daarbij wordt er continu gestreefd naar optimalisatie van de ambachtelijke fietsbouw.
Braun Cycling houdt vast aan ambachtelijkheid en degelijke kwaliteit, service en garantie. Daarom wordt alles nog handgemaakt. De wensen van de klant staan centraal en dankzij onze jarenlange ervaring kunnen wij de perfecte fiets voor u fabriceren.