DE COLLECTIE - BRAUN FRAMES

BRAUN – HONE

Een nieuw futuristisch Braun-frame, De Hone! Dit Braun-frame is het eindresultaat van een intensieve samenwerking met de Technische Universiteit Delft. De ontwikkeling en productie van de Hone in 2019 in een tijdsbestek van circa 6 maanden gerealiseerd in de moderne ‘fietsfabriek’ van Braun Cycling in Spijkenisse.

Ir. Bobby Adriaansens kreeg van zijn Hoogleraren van de Faculteit Design alle ruimte om de ontwikkeling van de Hone als zijn afstudeerwerk uit te voeren. Voor de uiteindelijke productie van de Hone gebruikte hij de kennis en ervaring van Herman Braun als framebouwer.

Lees meer

De volledig nieuwe buisverbindingsstukken zijn met een zeer complex wiskundig computerprogramma ontworpen en geprint in 3D titanium. Deze verbindingstukken bieden de mogelijkheid om op diverse plaatsen in het frame materiaal weg te laten. De Hone is daardoor lichter en toch stijver dan traditioneel geconstrueerd fietsframes; met name bij de balhoofdbuis is de totale piek-stress met maar liefst 25 % gedaald is.

De titanium buizen en verbindingsstukken zijn aaneen gelast door Braun Cycling. Het ontwerp van de Hone is gezamenlijk met Ir. Bobby Adriaansens en Braun Cycling tot stand gekomen.

Ir. Bobby Adriaansens en Herman Braun bepaalden de kleur en (kleur)applicatie-ontwerpen. Het sublieme lakwerk werd uitgevoerd door Unlimited Collors. Herman Braun monteerde de Hone af met de SRAM Red eTAP Groepset. Zadelpen, cockpit en de wielen zijn van het merk Enve. Het balhoofd, de trapas-lagers en de naven zijn van Chris-King. De Hone is daarmee een futuristisch titanium high-end racefiets.

De benaming ‘Hone’ is Japans en staat voor ‘botten’. Een andere betekenis van het woord ‘Hone’ is: ‘Precies passend’. Een definitie die voor elke Braun-frame geldt.

De afbeelding op de foto is een prototype, maar is geheel rij- en gebruiksklaar. De doelstelling van het Hone-project was om een fiets te ontwerpen met een ongeëvenaarde stijfheid en comfort, geproduceerd op basis van innovatief ontwerp en met de nieuwste technieken. Wel was er de eis dat er ‘gewoon’ op de Hone gefietst moet kunnen worden.

Qua duurzaamheid scoort de Hone eveneens hoog, omdat minder materiaal gebruikt wordt en de fiets een langere levensduur heeft.

 

NADERE SPECIFICATIES:
–  Standaard velgrem;
–  Standaard mechanisch schakelen;
–  Optioneel schakelsysteem elektronisch.

KATAI DISC
EXPERIENCE
BEAUTY DISC
EXPERIENCE DISC
VICTORY
DIMENSION
INSPIRATION
ATB29er
GRAVEL
DIAMOND