DE BELEVING VAN ANNE VAN LEEUWEN

Anne van Leeuwen, 33 jaar, woont in Amsterdam en is daar als arts werkzaam. Zij fietst rond de 8.000 kilometer per jaar. In 2018 en 2019 volbracht ze de Ironman (de hele Triatlon). Het fietsdeel (180 km!) reed ze beide keren op haar Titanium Braunfiets.

Dit zegt Anne van Leeuwen over haar op maat gemaakte Titanium Braunfiets.
“Het gewicht, de rijeigenschappen en een vakkundige afmontage van de fiets vind ik belangrijk…”
“Ik zocht een fiets van topkwaliteit en voelde meteen dat ik bij Braun Cycling goed zat…”
“Ik werd goed begeleid in het maken van keuzes voor de fiets en de opbouw ervan…”
“Mensen met interesse en kennis van zaken weten Braun Cycling te vinden, die komen daar linksom of rechtsom wel terecht…”

Rond mijn 20e jaar ben ik op de weg gaan fietsen, dat was op een oude racefiets van mijn vader. Mijn vader was ook mijn motivatie om eens op een racefiets te stappen. Hij fietste al ruim 35 jaar en hij haalde veel plezier uit de wielersport. Ik had tot die tijd fanatiek geturnd, daarna een tijdje getennist. Ik wilde iets nieuws proberen en was nieuwsgierig naar wat mijn vader zo aansprak in het wielrennen. Ik kreeg het antwoord op die vraag al na het eerste ritje. Het buiten zijn, in beweging zijn en het sociale aspect spraken mij ook aan.
Die oude fiets van mijn vader was een oude stalen fiets. Helemaal niet mijn maat, eigenlijk veel te groot. Bij de eerste rit kreeg ik een klapband, sowieso dus een eerste rit om niet snel te vergeten. Ondanks het feit dat het niet de perfecte fiets was en bovendien de verkeerde maat, kreeg ik toch direct veel plezier in fietsen. Ik heb een jaar op die fiets gereden. Daarna heb ik, als verjaardagscadeau van mijn ouders, een Cube gekregen. Een aluminium model in de juiste maat. Het was een goede fiets voor een beginnende berijder. Van onderdelen en goede materialen had ik in die tijd zelf maar weinig verstand, dus ik heb me laten adviseren in de fietsenwinkel en gelet op een goede prijs-kwaliteitverhouding. Dit is inmiddels 13 jaar geleden en naarmate ik langer fietste, werd ik steeds fanatieker. Inmiddels ben ik lid van twee fietsclubs en maak ik regelmatig mooie fietsvakanties in het buitenland.

Bij de fietsclub van Rapha in Amsterdam, waar ik woon, reed iemand op een Braunfiets. Hij was daar erg enthousiast over. Inmiddels was voor mij duidelijk dat ik fietsen fantastisch vond. Daarom was ik mij aan het oriënteren op een andere fiets. Bij de aanschaf van een nieuwe racefiets wilde ik de overstap maken naar het hoogste segment, omdat ik wist dat ik nog heel veel jaren met plezier zou blijven wielrennen. Ik zocht een fiets van topkwaliteit waar ik jarenlang mee zou kunnen doen en voelde meteen dat ik bij Braun Cycling goed zat. Het gewicht, de rijeigenschappen en de vakkundige afmontage van de fiets vond ik belangrijke aspecten. Dan was er de keuze tussen staal of titanium. De eigenschappen van titanium spraken mij aan en daarbij vind ik het leuk om een opvallende fiets te hebben. Iets bijzonders en net even anders dan de fiets van anderen. Daar past mijn keuze voor titanium bij.

Het ontwerpen en bouwen van mijn Titanium Braunfiets ging heel voorspoedig. Ik ben heel tevreden. Ik werd goed begeleid in het maken van keuzes voor de fiets en de opbouw ervan. Mijn Braunfiets was binnen een week klaar, dus de levertijd was super. De communicatie was goed: ik werd op de hoogte gehouden van de verschillende stappen in het bouwproces, over de onderdelen die binnen moesten komen, de verwachte datum van aflevering etc. Dat vond ik fijn, dan weet je waar je aan toe bent en kun je je nog meer verheugen op je nieuwe fiets.

Op een gegeven moment wen je aan een fiets. Bij mijn Cube dacht ik: hier zit ik goed op, ik heb geen pijnklachten bij lange ritten, dus ik heb een goede fiets. Je merkt echter pas verschil, zodra je op een betere fiets gaat rijden, in mijn geval een Braunfiets. Ik voelde meteen ‘deze fiets wil vooruit!’. De fiets verliest geen energie in horizontale richting, maar elke trap is raak. Dat zorgt voor een zeer efficiënte overdracht van je kracht. Ik ben niet competitief, maar ik hou wel van hard rijden. Ik merkte wel degelijk een verschil tijdens mijn eerste ritten op mijn Titanium Braunfiets. Zo fietste ik in de duinen op een vrij bochtig parcours. De fiets trok me veel sneller door de bochten, een goed gevoel! Met het sturen merkte ik dat hij echt vooruit wil, er zit snelheid in de fiets zelf. Sowieso merk ik dat wanneer je een nieuwe fiets hebt, het een positief effect heeft op je moraal. Dat geeft dus ook energie. Concluderend ben ik er sneller door gaan fietsen: door de fiets, de motivatie en het enthousiasme.

Nog steeds geniet ik van de goede service van Braun Cycling. Als ik in de winkel in Spijkenisse ben, is er altijd aandacht voor de fiets. Die wordt nagekeken, terwijl ik een kop koffie drink. Ondanks dat het druk is, wordt er altijd tijd voor je gemaakt, met of zonder afspraak.

In de zomer rijd ik drie tot vier ritten per week, wisselend van een klein rondje ’s avonds van 40-50km tot een lange rit van 150-200km in de weekenden. Op jaarbasis is dat rond de 8.000km.

Met een paar vrienden doen we jaarlijks een grote rit, bijvoorbeeld een rondje IJsselmeer. Verder hou ik van meerdaagse fietsvakanties in het buitenland, ook dat het liefst met (fiets)vrienden. De grootste sportieve uitdagingen, die ik heb gedaan, waren twee Ironmans (in 2018 en 2019). Het fietsonderdeel van zo’n triathlon is 180km. Dat heb ik beide keren op mijn Titanium Braunfiets gedaan.

Ik zie Braun Cycling zich zeker ontwikkelen. Het project samen met de TU Delft is daar een goed voorbeeld van. De experimentele fiets is erg bijzonder geworden. Verder is er de samenwerking met Scope en Dutch Design, waar innovatieve wielsets zijn ontwikkeld. Superwielen zijn het en weer een stap vooruit! Ik denk dat juist door het behoud van de goede kwaliteit van stalen en titanium frames er op dat gebied niet veel innovatie nodig is. Wanneer je een sterk, op maat gemaakt frame van Braun hebt, dan kun je ‘met de tijd mee’ door onderdelen te vervangen. Mensen met interesse en kennis van zaken weten Braun Cycling te vinden, die komen daar linksom of rechtsom wel terecht.

Ik heb vertrouwen in de toekomst van Braun Cycling.