DE COLLECTIE - BRAUN FRAMES

BRAUN – KATAI DISC

Het Katai Disc Titanium Braunframe werd als innovatie in 2019 ontwikkeld en wordt vanaf begin 2020 door Braun Cycling geproduceerd. Braun Cycling heeft in de voorbereiding van de productie van het Katai Disc Titanium frame samengewerkt met TU Delft. Het resultaat is een zeer fraai oversized titanium frame met een ongekende stijfheid. ’Katai’ betekent in het Japans: Solide, Sterk, Stijf en Koppig…. Deze fiets kan alles aan en heeft een lange levensduur.

Vanzelfsprekend wordt het beste merk buizen-set gebruikt, DEDACCIAI K19, gelegeerd titanium; Grade 9. De koud, naadloos getrokken framebuis krijgt een uitzonderlijk hoge sterkte door toevoeging van 3% aluminium en 2,5% vanadium. De framebuizen hebben een hoge hardheid met een twee keer zo hoge veerkracht. Het materiaal kan zeer hoge belastingen absorberen voordat het vervormt.

Lees meer

De framebuizen hebben een oversized buisvorm. De onderbuis is extra oversized en heeft een speciaal rechthoekig profiel bij het bracket voor maximale bracket stijfheid.

De bovenbuis is oversized en geprofileerd bij de aanzet aan de zitbuis en rond bij de aanzet aan de balhoofdbuis.

Het achterframe bestaat uit een titanium ovaal getrokken liggende, en naar achter verbrede, achtervork en ronde tapered (taps toelopend) staande achtervorken. De sierlijke, kuipvormige achterpadden completeren het achterframe. Voor de Disc versie heeft Braun Cycling het de-facto standaard Flat-mount systeem verder verbeterd, waardoor er een sterkere verbinding met de liggende achtervork ontstaat. Tussen de liggende achtervork is een buisje gelast (‘mannetje’); een verbluffende stijfheid is het resultaat. De combinatie van Disc remmen en de verbrede liggende achtervork biedt de mogelijkheid om bredere banden (25mm) te gebruiken voor nog meer comfort. Het achterframe wordt deels antraciet gespoten met een titanium finishing.

Het T47-ti oversized bottom bracket. Is een verdere verbetering van koersvastheid en stijfheid. In vergelijking met Press-fit, is met het T47 Bracket ‘kraken’ van de trapas verleden tijd!

De balhoofdbuis is nieuw door Braun Cycling ontwikkeld. Het balhoofd is recht en met een diameter van 56 mm.

De voorvork is een Dedaccia, gemaakt van full carbon monocoque. Op het dubbel gelagerde brede balhoofd wordt een full carbon monocoque ‘cockpit’ geplaatst. Stuurpen en stuur vormen daarin een (1) geheel. De voorvork wordt antraciet gespoten.

De E-Thru Axle dropouts (steekassen) zorgen eveneens voor extra koersvastheid.

Alle bekabeling wordt (geïsoleerd) door de buizen en de cockpit geleid; er zijn geen kabels zichtbaar aan de buitenzijde van het frame!

Kracht, die de berijder uitoefent op het frame, wordt maximaal gebruikt en omgezet in energie! In alle opzichten doet de Katai zijn naam ‘eer’ aan!

NADERE SPECIFICATIES:
–  Standaard schijfrem met flatmount en E-Thru Axle dropouts (steekassen);
–  Standaard mechanisch schakelen;
–  Standaard T47 bracket;
–  Standaard volledig interne kabeldoorvoering;
–  Optioneel schakelsysteem elektronisch;
–  Optioneel velgrem;
–  Optioneel het ‘Katai’ symbool op het frame;
–  Optioneel traditionele bracket.

HONE
EXPERIENCE
BEAUTY DISC
EXPERIENCE DISC
VICTORY
DIMENSION
INSPIRATION
ATB29er
GRAVEL
DIAMOND