DE COLLECTIE - BRAUN FRAMES

BRAUN – GRAVEL

Zoals alle Braun-frames, wordt de Braun Gravel door Braun Cycling in Spijkenisse op maat gemaakt.

De Braun Gravel biedt veel variatie in rijstijl en is voor meerdere gebruiksdoeleinden geschikt.

Het is een ‘allround’ fiets voor verharde en onverharde wegen en comfortabel voor korte ritten en lange toertochten. De Braun Gravel is geschikt voor vlak- en bergachtig terrein.

Lees meer

Door de optimale geometrie van het frame en de standaard 40 mm banden ervaart de berijder een ontspannen zithouding. Samen met de verlengde balhoofdbuis resulteert dat in veel comfort op de fiets.  Deze fiets is dan ook ideaal voor langere afstanden en toertochten.

Ter vergelijking: De Braun raceframes zijn ontworpen om met name op verharde wegen te rijden en een racefiets heeft dunne banden, maximaal 25mm. De geometrie van een Braun raceframe is vooral gericht op competitie.

Voor de Braun Gravel is de inbouwhoogte van de voorvork in de geometrie aangepast. De Braun Gravel krijgt hierdoor perfecte stuureigenschappen, is wendbaar en zeer comfortabel.

De voorvork is een Dedacciai vaste tapered full carbon monocoque; de stuurbuis is eveneens van carbon vervaardigd. De balhoofdbuis is tapered en heeft twee maten lagers waardoor de vorkstijfheid in de fiets verhoogd wordt.

De framebuizen zijn Dedacciai koud naadloos getrokken dubbelbutted stalen frame-buizen.

De onder- en bovenbuis zijn oversized. De onderbuis is over de gehele lengte rond en heeft een diameter van 45 mm. Samen met de T47 bracket zorgt dit voor een zeer hoge stijfheid van het frame.

De achtervorken hebben een lichte curve naar het bracket. Door een bijzondere vorm en de afgeplatte binnenzijde is ruimte ontstaan om 40 mm brede banden te monteren.

De achterpadden zijn geschikt voor de E-Thru Steekassen van 142 x 12 mm.  Op de liggende achtervork zorgen de ‘flatmount’ bevestigingspunten ervoor dat de schijfrem met het complete flatmount schijfremsysteem gemonteerd kan worden voor de beste remcapaciteit en -eigenschappen.

Tussen de liggende- en staande achtervorken zijn zogenaamde ‘mannetjes’ gelast. Dat zijn kleine dunne stukjes buis, waardoor de stijfheid van het frame wordt verhoogd.

In het bovenste ‘mannetje’ bevindt zich een bevestigingspunt om een spatbord te kunnen monteren.

Het achterframe is voorzien van nokjes om de bagagedrager te kunnen monteren.

De Braun Gravel wordt afgemonteerd met de Shimano Gravel GRX Groepset met een mechanisch schakelsysteem. Er is gekozen voor een Shimano 700C wielset. Deze grotere wielmaat rolt beter op verharde wegen en biedt meer comfort bij hobbels en kuilen. Het lange en smalle contactoppervlak tussen band en grond zorgen voor een uitstekende wegligging.

Geadviseerd wordt om in mul zand met banden te rijden met veel profiel en een brede band te gebruiken en die niet te hard is opgepompt voor voldoende grip en contactoppervlak met ondergrond.

Naderende specificaties.

Standaard:

 • Schijfremmen met flatmount (achter) en E-Thru Axle (steekassen);
 • Achterspatbord van SKS;
 • Achter bagagedrager;
 • Wielmaat 700c;
 • Gravel stuur;
 • Derde bidonhouder;
 • Bracket T47;
 • Schijfremleiding in het frame geïntrigeerd;
 • Mechanische schakelen;
 • Dubbel kettingblad.

Optioneel:

 • Banden 35 mm breed;
 • Geprofileerde onder en bovenbuis zoals de Braun ATB-29er;
 • Elektronische schakelen Shimano gravel GRX.

HONE
KATAI DISC
EXPERIENCE
BEAUTY DISC
EXPERIENCE DISC
VICTORY
DIMENSION
INSPIRATION
ATB29er
DIAMOND