DE COLLECTIE - BRAUN FRAMES

BRAUN - EXPERIENCE

Bij dit model is gekozen voor het beste merk buizenset, Dedacciai K19 gelegeerd titanium (Ti). De koud naadloos getrokken framebuizen hebben een uitzonderlijk hoge sterkte door toevoeging van 3% aluminium (Al) en 2,5% vanadium (V). Hierdoor krijgt het titanium de hoogste qualificatie grade 9. Dergelijk titanium wordt ook toegepast in de lucht- en ruimtevaart.

De framebuizen hebben een hoge hardheid met een twee keer zo hoge veerkracht. Dit betekent dat dit titanium zeer hoge belastingen kan absorberen voordat het vervormt. Titanium kent de hoogste sterkte-/gewichtsverhouding van alle materialen en is ongevoelig voor corrosie en metaalmoeheid.  

De buizen hebben een oversized buisvorm. 

De onderbuis heeft een conische eclipsvorm. 

Bij het bracket is deze dubbel ovaal. 

De balhoofdbuis is 11/8”-1,5” tapered, waardoor de vorkstijfheid van het frame wordt verhoogd.

De voorvork is eveneens van Dedacciai en is gemaakt van carbon monocoque. Tezamen zorgt dit voor een hogere stijfheidswaarde die de directe stuureigenschappen van de fiets verbeteren.

Het achterframe bestaat uit een titanium ovaal getrokken liggende achtervork en een ronde tapered staande achtervork. De sierlijke kuipvormige uitvaleinden completeren het achterframe. Het titanium BSA bracket is traditioneel met binnenschroefdraad dat CNC is geproduceerd. 

De kracht, die de berijder uitoefent op het frame wordt omgezet in directe voortstuwing van de fiets. Het is belangrijk snelheid te ontwikkelen met zo min mogelijk verlies van energie.

STANDAARD SPECIFICATIES

–  Velgrem; 
–  Mechanisch schakelen;
– 
Dedacciai monocoque carbon voorvork;
–  A-head balhoofdstel; 
– 
Zadelpen diameter 31,6 mm; 
– 
BSA bracket die CNC geproduceerd is (schroefdraad); 
– 
Derailleur met klemband montage 34,9 mm.

 

OPTIONEEL
–  Elektronische schakelen
.

COLLECTIE