DE COLLECTIE - BRAUN FRAMES

BRAUN – TITANIUM EXPERIENCE

Braun Cycling ontwerpt en bouwt sinds begin 2014 titanium frames.

Wij hebben gekozen voor de beste merk buizenset, DEDACCIAI K19, gelegeerd titanium. De koud, naadloos getrokken framebuis krijgt een uitzonderlijk hoge sterkte door toevoeging van 3% aluminium en 2,5% vanadium. Dat maakt de grade 9. Die wordt ook toegepast in de lucht- en ruimtevaart.

Lees meer

De framebuizen hebben een hoge hardheid met een twee keer zo hoge veerkracht. Het materiaal kan zeer hoge belastingen absorberen voordat het vervormt.

Titanium kent de hoogste sterkte-/gewichtsverhouding van alle materialen en is ongevoelig voor corrosie en metaalmoeheid.

De framebuizen hebben een oversized buisvorm. De onderbuis heeft een conische eclipsvorm. Bij het bracket is deze verbreed.

De balhoofdbuis is ’tapered’ (taps toelopend), waardoor de vorkstijfheid van het frame wordt verhoogd. De voorvork is een Dedaccia, gemaakt van full carbon monocoque.

Tezamen zorgt dat voor een hogere stijfheidswaarde, hetgeen de directe stuureigenschappen van de fiets verbeterd. Het achterframe bestaat uit een titanium ovaal getrokken liggende achtervork en ronde tapered staande achtervorken. De sierlijke, kuipvormige achterpadden completeren het achterframe.

De kracht, die de berijder uitoefent op het frame, wordt omgezet in directe voortstuwing van de fiets. Snelheid vinden wij belangrijk; er is geen verlies van energie.

NADERE SPECIFICATIES:
–  Standaard velgrem;
–  Standaard mechanisch schakelen;
–  Optioneel schakelsysteem elektronisch;
–  Optioneel schijfremmen met flatmount;
–  Optioneel recht balhoofdbuis (niet tapered) met semi-geïntegreerde lagers.

HONE
KATAI DISC
EXPERIENCE
BEAUTY DISC
VICTORY
DIMENSION
INSPIRATION
ATB29er
GRAVEL
DIAMOND
EXPERIENCE DISC