DE COLLECTIE - BRAUN FRAMES

BRAUN – ATB 29-er

De Braun ATB 29’er. Geheel in lijn met alle Braun-Frames is ook deze hand-made en op maat gebouwd. De Braun ATB 29-er is een stalen ‘hardtail / dual suspension’ all terrain bike. Braun Cycling ontwikkelde de Braun ATB 29’er vanuit visie. Die luidt:

De berijder maximaal controle, beheersing en vertrouwen in de ATB geven voor zowel middelmatige technische parcoursen, als ook sportieve en recreatieve ‘offroad’ toepassingen.

Lees meer

De 29 inch wielmaat en de brede 2,5 inch banden bieden comfort en een hoge stabiliteit. Dat voelt direct vertrouwd.

De constructie van het frame en de wielmaat zijn perfect in balans. Dat verhoogt de stabiliteit. De stabiliteit wordt verder vergroot door de geperfectioneerde XC (Cross-Country) geometrie en een verende voorvork van het befaamde merk RockShox, met een veerweg van 100 mm. Dat resulteert in meer grip op alle ondergronden en comfortabel fietsen.

De Braun ATB 29’er is het uitermate geschikt voor het echte werk en ‘voelt zich thuis’ in bosachtig terrein en op onverharde wegen en bospaden.

De voorvork is voorzien van een veerweg-blokkering systeem (Lockout). Door de blokkering te activeren, kan de Braun ATB 29’er tevens op verharde wegen goed ‘uit de voeten’.

Het stalen maatwerk frame is specifiek ontworpen op de inbouwhoogte van de verende voorvork. Dat geeft extra stijfheid in het frame en een sublieme stuur-karakteristiek.

De onder- en boven framebuizen zijn van dikwandige staal, ‘double-butted’ en ge-ovaliseerd. Neerwaartse krachten en schokken worden daardoor uitstekend opgevangen. De balhoofdbuis heeft twee maten lagers en is tapered. Bij het bracket is de omtrek verbreed. Hierdoor wordt de voorzijde van de fiets ‘stijver’.

De liggende- en staande achtervorken zijn speciaal voor bredere banden en voor 29-inch wielmaat ontwikkeld. Tussen de vorken zijn zgn. ‘mannetjes’ geplaatst; kleine, dunne stukjes framebuis. In de achterpadden wordt het wiel met een E-Thru Steekas 142 mm bij 12 mm en traditionele naaf bevestigd. Hierdoor wordt extra stijfheid aan de achterzijde van de fiets gerealiseerd. De bracketbuis is met een traditionele diameter en BSA-schroefdraad ontworpen.

De Braun ATB 29’er is geschikt voor een dubbel kettingblad. De schijfremaansluiting op de achtervorken is de Shimano post-mount adapter. Samen met een 160 mm remschijf zorgt dit voor een optimale, doseerbare en gecontroleerde remcapaciteit.

Standaard is de bekabeling van het schakel- en remsysteem door het frame geleid. Optioneel kan de schijfremkabel via speciale doorvoernokjes op de bovenbuis extern geleid worden.

De zadelpen heeft een diameter van 31,6 mm.

De Braun ATB 29’er kan worden afgemonteerd met zowel mechanische- als elektronische (DI2) groepsets, zoals: Shimano XTR / Deore XT / SLX. Alle groepsets zijn inclusief ketting, cassette en remschijven.

De Braun ATB 29’er is minder geschikt voor zeer kleine framematen. De Braun ATB 29’er kan niet uitgevoerd worden met full-suspension.

Aanvullend advies van Braun Cycling voor het gebruik van de Braun ATB 29’er:

  • Gebruik de Braun ATB 29’er niet voor Down-Hil , Dirt Jump Street, Enduro. All- Mountain, Freeride , Trail, BMX en enig andere gebruik waarbij intensief gesprongen wordt;
  • De Braun ATB 29’er uitsluitend gebruiken met juiste condities en toepassingsgebied;

Mocht de ATB 29er toch gebruikt worden in het hierboven genoemde situaties, dan vervalt de garantie.

HONE
KATAI DISC
EXPERIENCE
BEAUTY DISC
EXPERIENCE DISC
VICTORY
DIMENSION
INSPIRATION
GRAVEL
DIAMOND